Zidane ny sportchef i Real Madrid

Valdano sparkas

Foto: FOTO: AP
José Mourinho och Jorge Valdano drog inte jämnt.
FOTBOLL

BARCELONA. Årets långdragna maktkamp i Real Madrid är över.

Jorge Valdano får sparken som sportdirektör efter oenigheter med José Mourinho och ersätts av Zinedine Zidane.

– Det är lätt att se vem som vunnit, jag lämnar klubben med gott samvete, säger Jorge Valdano.

Zinedine Zidane.

På onsdagskvällen kallade Real Madrid till presskonferens och redan timmarna innan stod saken klar: Jorge Valdano, tidigare Real Madrid-spelare och sportdirektör i klubben, hade fått sparken.

Drog inte jämnt

Sedan José Mourinhos ankomst till Madrid förra sommaren har det pratats och skrivits om att han haft svårt att dra jämnt med Valdano. Ingen av de två har heller gjort någon hemlighet av det, men när ryktena om Valdanos avgång tog fart förra veckan förnekades det från klubbens håll.

Men i går bekräftade både han och klubbens president Florentino Pérez att Valdanos uppgifter i klubben kommit till ett slut.

– Jag har ansträngt mig mycket för att hålla borta konflikterna från Real Madrid och jag hade själv inga planer på att avgå, det är klubben som tagit det här beslutet och det är lätt att se vem som är vinnaren, säger Valdano med hänvisning till José Mourinho, som fått presidenten Florentino Pérez att gå på hans linje.

Omöjligt att fixa möte

– Jag har aldrig velat att Real Madrid skulle bli en krigszon, jag har alldeles för mycket respekt för klubben, säger Valdano, som också berättar att han ibland känt sig ensam och att han försökt få till ett möte "mellan tre personer".

– Men det var omöjligt, säger Valdano.

Zinedine Zidane tar nu över som sportdirektör och Florentino Pérez förklarade i går att Real Madrid under Mourinhos styre kommer att likna den engelska modellen.

– Att vi satsar på Mourninho är för att vi vill ha kvar honom här i många år och för att vi tror på den här nya organisationen, säger Pérez.

ARTIKELN HANDLAR OM