”Pep” nära förlängning

”Skriver på i januari eller februari”

Foto: Scanpix
Pep.
FOTBOLL

Pep Guardiola är nära att förlänga sitt kontrakt med Barcelona.

Enligt tidningen Sport har han redan i december meddelat att han vill fortsätta i klubben, som har för avsikt att skriva kontrakt i januari eller februari.

Pep Guardiola, 40, har under sina dryga tre säsonger som tränare för FC Barcelona haft en framgång som i princip saknar motstycke i den moderna fotbollshistorien, men trots det har han hela tiden varit tydlig med att han inte vill bli kvar i klubben för länge. Guardiola har konsekvent förlängt sitt kontrakt med klubben med en säsong i taget och dessutom sagt att han önskar han kunde förlänga på ännu kortare tid.

”Folk tröttnar på en...”

– Jag hade gärna skrivit kontrakt bara för kommande halvår, har Guardiola sagt tidigare.

Men trots att mycket tidigare tydde på att den här säsongen skulle bli hans sista, bland annat för att Guardiola i en intervju med italiensk tv sa att "folk tröttnar på en och vill se nya ansikten", så verkar han bli kvar även nästa år i klubben.

Enligt den katalanska tidningen Sport har Guardiola redan den 6 december förra året, efter Champions League-matchen mot Bate Borisov, kommunicerat till klubbens ordförande Sandro Rosell att han vill bli kvar en säsong till i klubben.

Enligt tidningen brukar klubben förlänga tränarens kontrakt i januari eller februari månad.

ARTIKELN HANDLAR OM