Messi och Valdés missar cupmatch

Duon har fått influensa

Foto: Scanpix.
Messi.
FOTBOLL

BARCELONA. Leo Messi missar årets första match för Barcelona.

Tillsammans med målvakten Víctor Valdés har argentinaren fått influensa och tvingas stå över åttondelsfinalen i Copa del Rey.

Under hösten har Barcelonas tränare Pep Guardiola roterat friskt i sin startelva, men två spelare har fått förtroende match efter match.

Leo Messi och målvakten Víctor Valdés var höstens mesta startspelare för Barcelona, men båda två missar kvällens möte med Osasuna i första mötet av två i spanska cupens åttondelsfinal.

Messi och Valdés har båda drabbats av influensa, skriver klubben i ett pressmeddelande, och kommer därför inte finnas med på Camp Nou i kväll.

Tillbaka inom kort

Det är dock tveksamt om någon av spelarna hade fått vara med från start på Camp Nou i kväll. I Víctor Valdés fall eftersom Pep Guardiola haft som vana att låta andremålvakten José Manuel Pinto vara nummer ett i just Copa del Rey och i Leo Messis fall eftersom han landade i Barcelona på tisdagskvällen efter jul- och nyårsfirande i Argentina.

Redan till söndagens derby mot Espanyol väntas dock både Messi och Valdés vara tillbaka. Returen mot Osasuna spelas torsdagen den 12 januari i Pamplona.