”Det var ju tur att Messi var sjuk”

Osasunas tränare sur över Barcelonas bluff

FOTBOLL

BARCELONA. Först meddelade klubben att Leo Messi hade influensa.

Sedan byttes han in och gjorde två mål när Barcelona slog Osasuna med 4–0.

– Tur att Messi var sjuk, säger Osasunas tränare José Luis Mendilibar efter matchen.

Foto: AP
Leo Messi.

På onsdagen meddelade Barcelona att Víctor Valdés och Leo Messi båda var influensasjuka och inte kunde spela åttondelsfinalen i spanska cupen mot Osasuna.

Men Leo Messi fanns ändå med i truppen när den presenterades inför match och efter att Cesc Fàbregas gjort två mål för Barcelona byttes Messi in och gjorde två till. Av den påstådda influensan märktes intet.

4–0 innebär att Barcelona i princip är klara för kvartsfinal i cupen, trots att ett möte med Osasuna återstår.

”Vad ska man göra”

Men Osasunas tränare José Luis Mendilibar var lagom imponerad av det efter matchen. I stället kastade han en syrlig kommentar till Barcelonas stab för hanteringen av Leo Messi påstådda influensa.

– Det var ju tur att Messi var sjuk, säger Mendilibar och fortsätter:

– Det var en konstig match från start, där de påstod att Messi kommit tillbaka från Argentina och var sjuk. Vi fick veta att han skulle stanna hemma. Men vad ska man göra, säger Mendilibar efter matchen.

”Hade ont i magen”

Leo Messi själv säger att det aldrig rörde sig om influensa.

– Jag hade ont i magen, men jag varken kräktes eller hade feber. Jag kunde inte träna på förmiddagen, men på kvällen mådde jag bättre, säger Messi enligt Marca.

Pep Guardiola ville inte gå med på att turerna kring Leo Messi handlar om något rävspel.

– Vi försökte inte mörka något med Leo. Jag sa till honom att åka hem och höra av sig om han mådde bättre. Sedan ringde han och mådde bra och det var därför jag satte honom på bänken, säger Guardiola efter matchen.

Om Real Madrid håller undan i returen av åttondelsfinalen mot Málaga, som man slog med 3–2 hemma i tisdags, får Copa del Rey ett riktigt tyngdarmöte redan i nästa omgång då Barcelona och Real Madrid möts i en kvartsfinal över två matcher.