Ronaldo: ”Barcelona är bästa laget nånsin”

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

BARCELONA. Han vann själv Guldbollen två gånger var del i Real Madrids superlag i början på 00-talet.

Men Ronaldo håller konkurrenten ännu högre.

– Barcelona är det bästa laget i historien, i alla fall av dem jag sett, säger Ronaldo den äldre till Mundo Deportivo.

I måndags dök Ronaldo, 35, upp på ett av sina första framträdanden efter att ha lagt ner den aktiva fotbollskarriären, när han överlämnade 2011 års Ballon d'Or till Leo Messi på galan i Zürich.

Och trots att han själv var en av Real Madrids första galaktiska värvningar i början av 00-talet tvekar Ronaldo inte att hålla dagens Barcelona, en klubb där han själv spelade mellan 1996 och 1997, som världens bästa lag genom tiderna.

”Jag är Real Madrid-supporter”

– Även om jag är Real Madrid-supporter är Barça det bästa laget i historien. I alla fall av de lag jag sett under mina 35 år i livet. Det brasilianska landslaget 2002 hade samma känsla av överlägsenhet i matcherna och förmåga att kunna vinna allt när vi bara ville, säger Ronaldo till Mundo Deportivo.

Men på frågan om Leo Messi är världens bäste spelare, en diskussion där Ronaldo själv figurerar ibland, är han försiktigare.

– Då måste man först titta på kriterierna för hur man mäter vem som är världens bäste. Just nu vinner han titel på titel år efter år, men han saknar fortfarande en stor titel på landslagsnivå, säger Ronaldo, som tror att hans landsman Neymar kan nå lika långt som Messi – och ännu längre.

– Neymar kan bli ännu bättre än Messi. Han måste till Europa, Real Madrid eller Barcelona spelar ingen roll, båda lagen kommer att kunna anpassa sig efter hans fantastiska egenskaper, säger Ronaldo.

ARTIKELN HANDLAR OM