”Det finns ingen respekt”

Drenthe sågar Real Madrid

FOTBOLL

BARCELONA. Real Madrids värvningspolitik bygger inte på respekt.

Det tycker förre Real-spelaren Royston Drenthe som inte skräder orden.

– Det är skrämmande att tänka på det, säger Drenthe till holländska Voetbal Centraal.

Royston Drenthe, 24, kom till Real Madrid från Feyenoord redan som tjugoåring, men fick under sina tre säsonger i klubben dåligt med speltid. Sedan 2010 har har varit utlånad av klubben, för tillfällen till Everton, och holländaren är inte nådig i kritiken av Real Madrids värvningspolitik, särskilt av de holländska spelarna.

– Det finns ingen respekt. Sneijder, Huntelaar, Robben, Van der Vaart...alla har försvunnit, en efter en. De är som baguetter i en varm ugn, vi brukar slå vad om vem som försvinner nästa gången, säger Drenthe till Voetbal Centraal och fortsätter:

– Sneijder ville inte därifrån. Är han sämre än Kaká? Jag tycker inte det, Wesley är bättre. Alla våra bästa spelare försvinner därifrån, det är skrämmande att tänka på det.

Trots att Drenthe alltså tillhör Real Madrid är han på det klara med att han inte kommer att komma tillbaka till klubben under nuvarande omständigheter.

– Jag kan inte gå tillbaka så länge José Mourinho är där och det intresserar mig faktiskt inte. Jag har lämnat Real Madrid, säger Drenthe.