”Horribel och ett hån mot Barça”

Ramaskri i Spanien mot Barcelonas nya tröjor

1 av 10 | Foto: Mundodeportivo.com
2013/14 års modell.
FOTBOLL

Barcelonas styrelse har enligt Sport godkänt Nikes förslag på en ny matchtröja till nästa säsong.

Nu rasar fansen mot designen.

– Jag bryr mig inte ifall vi vinner några titlar nästa säsong om vi måste göra det med världens fulaste tröjor, skriver en läsare på tidningens hemsida.

Barcelona kommer till nästa säsong att skrota de klassiska randiga tröjorna klubben burit genom historien. Istället kommer laget att spela iklädda en blå tröja som övergår i rött ju längre mitten på tröjan du kommer.

Klubbat igenom förändringen

Det är spanska tidningen Sport som kommit över designen. Enligt tidningen har Barcelonas styrelse i dagarna godkänt förslaget från Nike och klubbat igenom förändringen redan till nästa säsong.

Enligt tidningen vill klubben ta ett steg mot framtiden och förnya sig. Men designen har redan skapat ett ramaskri i Spanien.

126 personer har kommenterat artikeln på Sports hemsida och det är en stor majoritet av rasande supportrar som protesterar mot tröjan.

”Det är skrämmande”

– Det är skrämmande och ett hån mot Barcelona att ränderna saknas. Rosell – ge oss inte några strandtröjor, skriver en läsare i protest mot president Sandro Rosell.

– Som jag ser det är enda anledningen att framhäva Nikes logga. Rosell har gjort ett mål för Nike (nu säger han ja till vad som helst), skriver en annan och de negativa kommentarerna bara fortsätter:

– Sanningen är att tröjan är horribel. Vem vill ha en sådan här förnyelse? Om de nu ska förnya borde de göra det med god smak. Jag hoppas av hela min själ att det här bara är ett smaklöst skämt.

– Jag förstår inte varför den bästa klubben i historien ska ha de fulaste matchtröjorna jag någonsin har sett. Det här är en skam. Jag bryr mig inte ifall vi vinner några titlar nästa säsong om vi måste göra det med världens fulaste tröjor.