”Säg om ni tror att Pepe är en lögnare”

Barça och Real i ordkrig efter överfallet

Foto: AP
FOTBOLL

Barcelonas vicepresident Carles Villarrubí anklagar Real Madrids Pepe för att ljuga i sin ursäkt till Leo Messi.

Nu går Reals manager José Mourinho till motattack.

– Jag såg inte någon av er ifrågasätta det när en spelare var rasistisk och sade att han var oskyldig. Alla trodde att han talade sanning, säger Mourinho enligt Marca.

Efterspelet till Pepes stämpling på Leo Messis hand under El Clásico-mötet i spanska cupen fortsätter. Barcelonas vicepresident Carles Villarrubí gick på lördagen ut och anklagade Pepe för att ljuga när han i sin ursäkt till Messi påstod att stämplingen inte var avsiktlig.

”Ingen tror honom”

– Ingen tror honom. Problemet är att spelarna känner sig skyddade. Efter fingret i ögat (av Mourinho mot Barças tränare Tito Villanova under ett tidigare möte) har allt det här rättfärdigats av klubben. Det har skapat en miljö där Pepe gör vad han vill, säger Barcelonas vicepresident Carles Villarrubí till Marca.

Under lördagen höll även Reals manager José Mourinho sin presskonferens inför söndagens match mot Athletic Bilbao. Portugisen valde där att försvara Pepe och istället kritisera den spanska journalistkåren och ärkerivalen Barcelona.

– Om Pepe sagt offentligt att det inte var meningen är det inget problem för mig. Han har sagt att det inte var meningen och jag tror honom. Om någon av er tror att han är en lögnare, säg det. Låt oss inte göra det här till en evighetshistoria. Låt oss göra det till en normal historia, säger Mourinho.

”Får se om han spelar”

Mourinho drog sedan paralleller till förra säsongen när Barcelonas Sergio Busquets anklagades för att ha uttalat sig rasistiskt mot Real Madrids Marcelo – men senare friades.

– Jag såg inte någon av er ifrågasätta det när en spelare var rasistisk och sade att han var oskyldig. Alla trodde att han talade sanning, till och med Uefa. Nu säger Pepe att det inte var meningen...

Enligt spanska Marca planerar Mourinho själv att straffa Pepe genom att vila honom i kommande matcher. Det förnekar portugisen men ville inte kommentera om 28-åringen får speltid mot Bilbao.

– Pepe finns med i truppen men vi får se om han spelar.

ARTIKELN HANDLAR OM