”Guardiola talar aldrig med mig”

Keita ryktas lämna men hyllar Pep

Foto: AP
FOTBOLL

Seydou Keita ryktas vara på väg bort från Barcelona.

Nu berättar 32-åringen om sin relation med managern Pep Guardiola.

– Jag talar aldrig med Guardiola men han respekterar mig, säger Keita till RMC Sport enligt Sport.

Det är en relation med två olika sidor som Seydou Keita beskriver när han talar om sin manager Pep Guardiola.

”Har hans respekt”

– Jag tror att jag har hans respekt. Det började med Champions League-finalen 2009. Alla ville spela men managern erbjöd mig platsen till vänster på mittfältet, en position jag aldrig spelat på. Jag sade att var okej. Jag är inte självisk men ingen skulle tacka nej till att spela en final i Champions League. Jag tror det är därför jag har hans respekt, säger Keita till RMC Sports enligt Sport.

Å andra sidan berättar den 32-årige maliern, som just nu lämnat klubben för att spela Afrikanska mästerskapen, om en obefintlig dialog med Guardiola.

”Hyllar alla”

– Pep och jag talar inte om någonting. Jag är en person som inte pratar så mycket, än mindre med managers, säger Keita och fortsätter sedan:

Någon spricka är det dock inte tal om.

– Jag känner att Guardiola respekterar mig men han talar nästan aldrig med mig. Han hyllar alltid alla spelare, inte bara Seydou. Han favoriserar inte mig.

Mittfältaren ryktas nu vara på väg bort från Barcelona och väljer själv att hålla alla dörrar öppna.

– Jag vet inte. Det här är min fjärde säsong i klubben och jag har gjort bra ifrån mig, men jag får inte starta varje match. Jag tycker att jag gjort mål regelbundet, sex eller sju mål per säsong och fyra assist, vilket inte är dåligt för en defensiv mittfältare. Speciellt inte i ett lag med alla de här fantastiska spelarna, men, du vet aldrig vad som händer.