Skandalspelaren på väg till Chelsea

Real Madrid säljer Pepe efter säsongen

FOTBOLL

I fredags stängde hans egen klubb av honom i två veckor.

Konsekvenserna för Pepe – efter hans stämpling på Lionel Messi – kan dock bli ännu hårdare.

Enligt spansk media planerar nu Real Madrid att göra sig av med mittbacken efter säsongen.

Mycket av eftersnacket kring den första Copa del Rey-kvartfinalen mellan Real Madrid och Barcelona handlade om hemmalagets mittback Pepe. 28-åringen var inblandad i ett flertal uppmärksammade situationer och han stämplade bland annat Lionel Messi på handen.

28-åringen fick utstå hård kritik från fotbollsvärlden som tyckte han gjorde det med flit. Själv hävdade han dock motsatsen.

– Det var aldrig min mening att stämpla Lionel Messi, sa Pepe.

"Måste sälja Pepe"

Trots det valde Real Madrid att stänga av sin mittback i drygt två veckor och därmed också ställa honom utanför returen på Camp Nou.

Det fanns dock vissa som inte nöjde sig med åtgärden utan ville ha ett hårdare straff. Mycket med tanke på att Pepe tidigare varit i blåsväder.

Marca - med bas i Madrid och normalt sett lojal mot klubben - riktade hård kritik mot Pepe och kallade stämplingen för ”skamlig”. Dessutom skrev en av tidningens chefredaktörer, Carlos Carpio, att klubben måste visa att Pepes beteende är oacceptabelt.

”Det är tufft, men Real Madrid måste sälja Pepe för sitt återfallsbeteende”.

Ord som nu alltså kan bli verklighet.

Ryktas till London

Enligt spanska ara.cat kommer huvudstadsklubben nu göra sig av med portugisen till sommaren och engelska Chelsea ska då stå redo att köpa honom.

Londonklubben var redan i somras intresserade av mittbackens tjänster men fick då avslag på ett bud kring 50 miljoner kronor.