Belletti: Ronaldinho bättre än Messi

Anser att Barca var bättre under Rijkaards tid

Foto: AP
FOTBOLL

FC Barcelona anses av många vara världens bästa klubblag med tanke på de senaste årens segeryra.

Förre Barca spelare Juliano Belletti anser dock att laget var ännu bättre under Frank Rijkaards tid.

Dessutom värderar han Ronaldinho högre än Messi.

– Om jag skulle välja mellan Ronaldinho från den tiden och den nuvarande Messi, skulle jag välja Ronaldinho, säger brassen till Spor-TV.

För lite drygt två veckor sedan tangerade Lionel Messi Michel Platinis rekord i antalet utnämningar till världens bäste spelare. För tredje året i rad fick den lille argentinaren då motta Ballon d'Or efter att ha hjälpt Barcelona att vinna fem troféer under 2011. Däribland Champions League och VM för klubblag.

Trots det anser den förre Barcelona spelaren Juliano Belletti att Ronaldinho - som för närvarande spelar för brasilianska Flamengo - överträffade Messi under sin tid på Camp Nou.

35-åringen baserar sina åsikter på motståndarnas kvalitéer.

– Ronaldinho hade motståndare som gjorde hans talang ännu större. Han spelade mot (Zinedine) Zidane och (Luis) Figo, har han sagt till Spor-TV.

– Han gav mig titlar. Messi har mycket mer hjälp i Barcelonas nuvarande lag än vad Ronaldinho hade.

"Nu vet man aldrig hur de spelar"

Belletti som representerade Barcelona mellan åren 2004 och 2007 anser också att det lag som han var en del av var betydligt bättre än den nuvarande upplagan.

– Jag ger mycket mer kredd till laget där jag spelade. Främst på grund av klubbarna vi spelade mot, konstaterar han.

– Vi spelade mot Madrid med Zidane, Ronaldo och Figo, Milan med Kaka och ett Liverpool som var stort för stunden.

Ytterbacken - som avslutade karriären ifjol på grund av återkommande skadeproblem - passade i intervjun också på att ge en känga åt Pep Guardiolas taktiska upplägg.

– Vi spelade med ett etablerat system, till skillnad från dagens upplaga. Nu vet man aldrig hur de spelar. Ibland verkar det som de använder ett 3-7 system, med tre försvarare och sju anfallare, säger han.