”Mourinho återvänder till Premier League”

Sunday Times slår fast att portugisen lämnar Real Madrid efter säsongen

Foto: AFP
FOTBOLL

BARCELONA. Först kom rycket, sen kom chocken.

Engelska Sunday Times skriver att José Mourinho vill lämna Real Madrid i sommar och återvända till Premier League.

– Han har bestämt sig för en comeback, säger ”en vän” till Mourinho till Sunday Times.

Real Madrid hamnade i underläge mot jumbon Zaragoza hemma, men redde ut matchen med mål av Kaká, Cristiano Ronaldo och Mesut Özil.

I och med Barcelonas oavgjorda resultat mot Villarreal senare på kvällen kunde Real Madrid räkna in ett försprång på sju poäng i tabellen ner till Barcelona.

Klubben oklar

Men kvällens glada nyheter i den spanska huvudstaden överskuggades av brittiska uppgifter om att José Mourinho är på väg att lämna klubben.

Det är Sunday Times som i dagens tidning publicerar uppgifterna efter att ha pratat med ”en vän” till portugisen.

– Han har bestämt sig för att återvända till England och han kommer att göra det i sommar, säger Sunday Times källa, som menar att det är oklart vilken klubb Mourinho kommer att hamna i, men att både Manchester City, Manchester United, Arsenal, Tottenham och Chelsea, där Mourinho fick sparken efter att ha tagit två raka ligatitlar 2005 och 2006, är aktuella.

Duckade frågor i går

Nyheten toppade flera spanska sajter i går, och Mourinho har på slutet omgivits av rykten om att vilja lämna Real Madrid, inte minst sedan hans vän och tidigare spelaren Luís Suárez uttalade sig i veckan i radiokanalen Onda Cero:

– Jag vet hur det började i Italien och jag tror att han är på väg bort.

Ryktena fick extra fart efter att Barcelona kickat ut Real Madrid ur spanska cupen i två möten och efter att andrekaptenen Sergio Ramos ska ha ifrågasatt portugisens taktiska kunnande.

I går kväll duckade José Mourinho själv frågor och skickade ut assisterande tränaren Aitor Karanka på presskonferens efter segern mot Zaragoza som innebär att Real leder ligan, 7 poäng före Barça.

FAKTA

PL-klubbarna det ryktas om för ”The Special One”

Manchester United: Sir Alex fyller 71 i år och det har länge spekulerats i att han ska lämna sitt uppdrag.

Manchester City: Miljardbygget missade slutspelet i CL och är utslagna i inhemska båda cuperna. Missar Mancini ligatiteln lär han inte bli långvarig.

Arsenal: Wenger har länge betraktats som ”untouchable i Arsenal” men när klubben nu är på väg mot sin sjunde säsong utan titel börjar allt fler röster höjas för hans avgång.

Chelsea: Lämnade klubben efter bråk med ägaren Abramovich – men efter det har klubben aldrig varit sig lik. Arvtagaren Andres Villas-Boas har inte övertygat under sin första säsong i klubben.

Tottenham: Harry Redknapp är favorit att ersätta Fabio Capello som förbundskapten efter VM – då kan uppstickaren Tottenham vara ett tänkbart alternativ.

ARTIKELN HANDLAR OM