Klart: Messi spelar i kväll

Barcelona och United ställer upp med stjärnspäckade lag på Ullevi

FOTBOLL

Näst sista träningsmatchen inför ligastarten.

Då ställer Barcelona och Manchester United stjärntäta startelvor på Ullevis gräsmatta.

En sak är helt säker: den störste av alla, Lionel Messi kommer att få speltid – annars får Barcelona böta.

Enligt spanska medier handlar det om att Messi ska spela 60 till 90 minuter, alltså hela matchen i bästa fall för de svenska fansen. En del i spelet bakom kulisserna inför träningsmatchen är att transportföretaget DHL – som sponsrar Manchester United och deras försäsongsturné – betalar omkring 15 miljoner kronor för att få Barcelona som motståndare. Om Messi inte spelar alls, då minskar Barcas ersättning med ett par tre hundratusen kronor, enligt Sportbladets uppgifter.

Men det handlar förstås inte bara om pengar, matchen är nya tränaren Tito Vilanovas näst sista möjlighet att spela ihop en premiärelva. På lördag väntar genrep mot FC Dinamo Bucuresti, sedan försvinner spelarna iväg på landslagsuppdrag och Vilanova har de inte i träning igen förrän nästa fredag, två dagar från ligastarten mot Real Sociedad.

Grönt ljus för Villa

Förutom ett fåtal spelare som saknas – Thiago, Abidal och Cuenca – är det första gången under försäsongen Barcelona reser med bästa truppen, både nyförvärvet Jordi Alba och David Villa är med bland spelarna som landar i Göteborg 12.10 i dag. Alba gjorde sin första träning i går och Villa har fått grönt ljus av läkarna efter benbrottet men lär bara göra ett kortare inhopp i kväll. I övrigt idel kända namn i den förväntade startelvan som Piqué, Busquets, Xavi och Iniesta.

I spansk media rapporteras om hur Tito Vilanova fortsätter att utveckla Barcelonas offensiva spel, att laget ska växla mellan 4-3-3 och 3-4-3 där mittbacken Piqué och defensiva mittfältaren Busquets ska delta högre upp i planen under anfallen och där Alba ska forsa fram till vänster på samma sätt som som Dani Alves länge gjort till höger.

– De ska driva motståndarna till vansinne i år, som en spansk journalist uttrycker det.

Återstår att se om det lyckas redan mot Manchester United på Ullevi i kväll.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga