Bekräftat: Modric till Real Madrid

Långa transfersagan över

1 av 10
Luka Modric 26, mittfältare, Tottenham till Real Madrid, 350 miljoner
FOTBOLL

Luka Modric, 26, väntas bli klar för Real Madrid idag.

Det står nu klart sedan Tottenham och Real bekräftar att man är överens om en övergång.

Det enda som återstår innan affären är avslutad är spelarens läkarundersökning.

Tottenham och Real Madrid är överens om övergången som tar Luka Modric, 26, till den spanska mästarklubben. Det bekräftar de båda klubbarna nu på sina hemsidor.

– Klubben (Tottenham) kan nu meddela att en överenskommelse med Real Madrid är klar gällande övergången för Luka Modric.

– Vi nöjda med att kunna välkomna Luka och ser fram emot att arbeta nära Tottenham de kommande åren, säger Reals president Florentino Perez i ett uttalande.

Den kroatiske landslagsmannen väntas genomgå sin läkarundersökning under måndagen och därefter sätta punkt för en av sommarens längsta transferhistorier.

Modric värvades till Tottenham ifrån Dinamo Zagreb 2008. Han har under sin tid i London-klubben spelat 160 matcher och gjort 17 mål.

”Glada att han går till Real”

Klubbarna bekräftar också att man är överens om ett samarbete över de kommande åren.

– Luka har varit en fantastisk spelare för oss, även om vi inte ville gå skilda vägar med honom är vi glada att han går till Real Madrid, en klubb vi nu ser fram emot att dela ett långt och produktivt partnerskap med, säger Tottenhams ordförande Daniel Levy till klubbens hemsida.

Enligt goal.com betalar Real Madrid 33,2 miljoner pund, ungefär 350 miljoner kronor, för Modric. Spelaren själv väntas få en veckolön på 1,2 miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga