Stjärnan tillbaka efter levertransplantation

Foto: Foto: AP
FOTBOLL

PARIS. Eric Abidal är tillbaka i träning efter levertransplantationen.

I Barça TV visar fransmannen att han kan bli aktuell för spel i klubben igen.

– Nu börjar vägen tillbaka, säger Abidal efter första träningspasset med boll.

Efter att ha tagit bort en tumör i levern i mars 2011 behövde Eric Abidal bara två månader innan han var tillbaka på planen med Barça och gjorde comeback i maj samma år i slutminuterna av ett Clásico mot Real Madrid.

Men några månader senare bestämdes det att den franske försvararen skulle behöva en ny lever och i april förra året genomgick Abidal en transplantation med organdonation av sin kusin Gerard. Mycket pekade på att Eric Abidal, 33, aldrig skulle komma tillbaka till professionellt spel, men nu skickar klubben andra besked.

Comeback i december

I ett inslag på Barça TV följer kanalen Abidals väg tillbaka där han tränar individuellt i bergen i Pyrenéerna med ett rehabiliteringsteam och där han också tränar med boll för första gången sedan transplantationen.

Abidal säger själv att han siktar på comeback i december i år.

– Jag har tänkt mycket på själva träningen med boll och i dag var en lycklig dag. Men jag blev trött snabbt och det är nu vägen tillbaka börjar. Jag hade inte glömt hur det var att spela med boll men jag har lite tekniska justeringar att göra, även om jag aldrig någonsin varit särskilt teknisk, säger Abidal.