Mourinho: Jag är inget i Madrids historia

FOTBOLL

Efter tre raka ligasegrar fick José Mourinho stopp på Pep Guardiolas Barcelona.

Men portugisen tonar ner sin egen betydelse.

– Jag är ingenting, eller väldigt lite, i Madrids historia, säger han till klubbens tv–kanal.

Real Madrid plockade in José Mourinho 2010 för att få stopp på Barcelonas dominans. Det första året kunde han inte göra något åt ”Barça”, men under andra året i Spanien bröt han lagets svit på tre raka ligatitlar.

Han vann ligan med Real Madrid och tog även hem spanska supercupen förra säsongen. Första året vann han Copa del Rey.

– Jag är ingenting, eller väldigt lite, i Madrids historia. Det var bara ligaseger nummer 32 och en cup som klubben inte hade vunnit på ett tag, och supercupen, så det var väldigt lite, säger Mourinho till Real Madrids tv–kanal.

”De måste vara helt knockade”

Mourinho menar att det är spelarna som gör allting.

– En Real Madrid–spelare måste dö, på sätt och vis, på planen. De måste vara helt knockade i slutet av en match, säger han.

I Champions League leder Real Madrid grupp D efter två matcher, men i ligan går det betydligt sämre. Laget har redan åkt på två förluster, lika många som under hela fjolårets säsong, och ligger på femte plats, åtta poäng bakom Barcelona.

– I ligan har jag inte varit nöjd med laget, vårt jobb har inte varit tillräckligt bra enligt mig. Nu har vi gått in i en period där vi är på rätt väg och känner stabilitet. Det här laget har visat att de är psykiskt bra, de är mycket starka, säger Mourinho.

Vill att folk kritiserar honom

Sedan fortsätter han att prata om sig själv som tränare.

– Som tränare föredrar jag att människor kritiserar mig för att vara aggressiv med orden eftersom jag försöker få fram mina spelares sårade stolthet, säger Mourinho.

– Jag föredrar det framför att vara tyst, politisk korrekt, vara snäll och fortsätta att förlora.