”Det är dags att prata mindre om Barcelona”

Foto: SCANPIX
José Mourinho.
FOTBOLL

José Mourinho har tröttnat på hyllningarna av Barcelona.

Nu vill Real Madrid–tränaren ha mer fokus på andra lag.

– Det är dags för det. Madrid är mästare i Spanien och Chelsea i Europa, säger Mourinho till France Football enligt Marca.

Diskussionen huruvida Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo är bäst i världen pågår ständigt. Real Madrids tränare José Mourinho har fått frågan ett flertal gånger och tyckt att hans landsman från Portugal ska vinna den.

– Det är omöjligt att Messi ska vinna Ballon d'Or fyra gånger när Ronaldo bara har en. Men om Messi vinner, då kommer jag att respektera det, säger Mourinho till i en intervju med France Football enligt Marca.

Det senaste tre åren har Messi vunnit Ballon d'Or.

”Madrid är mästare”

Mourinho är dock trött på att prata om individuella titlar, han vill hellre prata om det kollektiva. Och där menar den portugisiska tränaren att man ska sluta fokusera så mycket på Barcelona.

– Det är dags att tala mindre om dem. Madrid är mästare i Spanien och i Europa är Chelsea mästare, säger Mourinho i intervjun enligt Marca.

– Jag älskar vårt spel. Det finns ingen person som kan övertyga mig om att det finns en mer attraktiv fotboll än den Real Madrid spelar.

Menar att PSG inte är ett storlag

Mourinho får även frågor om Zlatan Ibrahimovics Paris Saint–Germain.

– PSG? De är fortfarande inget storlag, säger han.

Hela intervjun med France Football kommer att publiceras på fredag.