Raderna kan avslöja Barcelonas drömaffär

Klubben skriver själv i ekonomiska rapporten

Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Spansk media har uppgett att värningen av Neymar är klar.

Nu avslöjar Barcelona i sin ekonomiska rapport en påbörjad utbetalning på 40 miljoner euro (motsvarande 348 miljoner kronor).

Samma summa som Santos anfallare uppges kosta.

FC Barcelona presenterade på fredagen stolt de ekonomiska siffrorna för föregående säsong. President Sandro Rosell berättar på den officiella hemsidan om en vinst på nästan 350 miljoner svenska kronor och en reducerad skuld från motsvarande 3,6 miljarder kronor till 2,8 miljarder.

”Träffat en överenskommelse”

Nästan 105 av de intjänade miljonerna kom dock från outbetalda bonusar till spelare och ledare då både liga- och Champions League-titeln missades. Men det är ändå några andra rader som väcker störst uppmärksamhet.

På sidan 178 i den ekonomiska rapporten har klubben gömt texten som kan avslöja nästa supervärvning.

– Den 30 juni 2012 har klubben träffat en överenskommelse om ett långsiktigt köp på 40 miljoner euro (348 miljoner kronor) och som en del av det åtagandet har klubben under året betalat 10 miljoner euro (87 miljoner kronor) som den 30 juni skrivits in under rubriken ”immateriella tillgångar sport”, skriver klubben i den ekonomiska rapporten.

Stannar till 2014

Summan har väckt uppmärksamhet då den är exakt densamma som spansk media rapporterat att Santos brasse-anfallare Neymar kostar. Barcelona-baserade tidningen Sport har tidigare uppgett att överenskommelsen mellan FC Barcelona och Santos redan är klar – något som alltså kan bekräftas av rapporten.

Santos har hela tiden understrukit att Neymar inte kommer att säljas innan hemma-VM 2014. Barcelonas president Sandro Rosell bekräftade också nyligen att det är först då Barça tänkt sig att agera.

– Han har ett kontrakt med Santos till 2014 som vi måste respektera. Efter det kan vi diskutera. Han är en annorlunda spelare, en sådan spelare våra fans älskar. Han är unik. Talangen han har med bollen är annorlunda än resten av spelarna i världen och det är något vi tycker om i Barcelona, sade Rosell.

Nu kanske Barcelona redan försäkrat sig om att få 20-åringen då.

ARTIKELN HANDLAR OM