Barça vann planenligt i Copa del Rey

Foto: AFP
FOTBOLL

Under tisdagskvällen drog sextondelsfinalerna i Copa del Rey i gång.

För de regerande mästarna Barcelona stod Deportivo Alavés, till vardags i den spanska tredje divisionen, för motståndet, och det blev en bekväm 3-0-seger för katalanerna.

Efter att lagen från de lägre divisionerna varit i gång sedan flera veckor tillbaka gick under tisdagskvällen de första La Liga-lagen in i säsongens upplaga av Copa del Rey, som nu är inne på sextondelsfinalerna.

För de regerande mästarna Barcelona blev det - trots att stjärnor som Lionel Messi och Xavi Hernández vilades - en bekväm seger mot Deportivo Alavés på bortaplan. David Villa dunkade in 1-0 via ribban i den första halvleken, innan Andrés Iniesta elegant skruvade in 2-0 i början av andra. Cesc Fàbregas fastställde sedan slutresultatet 3-0 i slutet av matchen med en nick från nära håll. Returmatchen på Camp Nou spelas den 28 november.

Valencia vann enkelt

I den andra matchen som spelades under tisdagen tog Llagostera, också från tredje divisionen, emot Valencia på hemmaplan, och även den matchen slutade med en enkel bortaseger. Jonas gav Valencia ledningen innan Nelson Valdez nickade in slutresultatet 2-0 i mitten av andra halvlek.

Under onsdagen fortsätter Copa del Rey med totalt sex matcher. Då går bland annat Real Madrid och Atlético Madrid in i turneringen.

FAKTA

Matchfakta:

Alavés-Barcelona 0-3 (0-1)

0-1 David Villa (40), 0-2 Andrés Iniesta (51), 0-3 Cesc Fàbregas (88)

Llagostera-Valencia 0-2 (0-1)

0-1 Jonas (45), 0-2 Nelson Valdez (68)

Adam Pinthorp