Diego kan återvända till Atlético permanent

Diego Ribas.
FOTBOLL

I somras återvände Diego Ribas, 27, till Wolfsburg efter en succéartad låneperiod i Atlético Madrid.

Nu kan brasilianaren vara på väg tillbaka till Madrid-klubben - på fast basis.

- Det finns en möjlighet att Diego skriver på för Atlético, antingen vid jul eller i slutet av säsongen, säger José María Martín, VD i agentfirman Badía Internacional till Punto Pelota.

När Diego Ribas slog igenom under början av 2000-talet och sedermera hamnade i Werder Bremen trodde alla han var den nye stora brassestjärnan i Europa. Sedan flytten till Juventus 2009 har dock karriären fallerat - med ett undantag. Fjolårssäsongen i Atlético Madrid, som han var utlånad till från Wolfsburg, blev en direkt succé. Han var lagets stora kreatör och hade stor del i Europa League-titeln som inkasserades i våras, där han också gjorde ett av målen i finalen.

”Hans familj skulle välkomna en flytt”

I somras vände Diego tillbaka till Wolfsburg, men i den tyska klubben har resultaten uteblivit och ingen part verkar nöjd med säsongsinledningen. Nu kan brassen återvända till Atlético Madrid på permanent basis.

- Det finns en möjlighet att Diego skriver på för Atlético. Hans familj skulle välkomna en flytt och Simeone vill ha tillbaka honom, berättar José María Martín till Punto Pelota.

Atlético-tränaren Diego Simeone har länge uttryckt sin vilja att få tillbaka den kreativa mittfältaren, något som enligt José María Martín inte har ändrats.

- Med Diego (Ribas) tror Simeone att truppen ska kunna utmana på samtliga fronter, säger han.

Martín har kontakter inom Atlético Madrid eftersom hans agentfirma Bahía Internacional representerar flera spelare som både spelar och har spelat i Madrid-klubben.

Adam Pinthorp