Mourinho: Morata är kvar tack vare mig

Foto: SCANPIX
José Mourinho.
FOTBOLL

José Mourinho njuter efter Alvaro Moratas segermål mot Levante i går.

Och han passar på att ta åt sig lite av äran.

– Det var jag som stoppade honom från att lämna klubben.

I går räddade Alvaro Morata, 20, Real Madrid från ännu ett poängtapp i årets La Liga. Den unge spanjoren byttes in i den 83 minuten och slog in det vinnande 2-1-målet efter bara en och en halv minut på planen.

Mourinho tar nu åt sig av äran efter Moratas succéinhopp. Efter att tidigare ha fått kritik för att han inte släppt fram unga spelare slår han nu tillbaka mot kritikerna.

– Det var jag som tog upp honom till a-laget. Det var jag som flyttade upp honom till a-laget under tre raka försäsonger. Det var jag som insisterade på att han skulle få ett kontrakt med a-laget och det var jag som stoppade honom från att lämna klubben, sa Mourinho enligt Goal.com på en presskonferens.

"Ni hade kallat mig galen"

Mourinho erbjuder även en förklaring till varför Morata inte förekommit oftare i Real Madrids startelva.

– Vi har Benzema och Higuain, och ni hade kallat mig galen om jag spelade Morata framför dem. Folks snackar mycket, men vi gör bara vårt jobb, säger Mourinho.

– Det kanske låter opportunistiskt men det var jag som spelade Morata. Det var inte jag som släppte Mata och Negredo. Jag släppte Pedro Leon, och det var allt, fortsätter Mourinho.

Första målet i La Liga

Alvaro Morata har sporadiskt förekommit i Real Madrids a-lagstrupp under de senaste tre säsongerna men gjorde under fjolårssäsongen 17 mål för b-laget. Gårdagens segermål var hans första i La Liga.

Real Madrid är i och med gårdagens trepoängare 8 poäng efter ledande Barcelona.

ARTIKELN HANDLAR OM