Fabregas råd till konkurrenten: "Låt Morata spela"

Barcelonas stjärna vill se Mourinho starta talangen

Foto: Scanpix.
Cesc Fabregas, Barcelona.
FOTBOLL

José Mourinho får oväntad hjälp med laguttagningen – av Barcelonas Cesc Fabregas, 25.

– Du måste ge killar som honom (Alvaro Morata) chansen att visa vad de kan göra, säger Fabregas till Onda Cero.

Barcelonas mittfältare Cesc Fabregas tycker att Real Madrids unge anfallare Alvaro Morata, 20, förtjänar en chans att visa vad han går för i a-laget.

Det är i en intervju med spanska radiokanalen Onda Cero som Fabregas bjuder José Mourinho på lite råd inför fortsättningen av säsongen.

– En spelare som Morata kommer in i fem minuter och lyckas hitta nätet. I bland händer det oförklarliga, men allt händer av en anledning. Du måste ge killar som honom chansen att visa vad de kan göra, säger Fabregas till Onda Cero.

"Varje klubb har sin filosofi"

Morata blev matchvinnare för sitt Real Madrid i söndags mot Levante. 20-åringen slog in 2-1-målet i den 84 minuten, efter att ha varit på planen i en och en halv minut. Totalt har Morata fått göra tre inhopp i årets La Liga.

– Varje klubb har sin egen filosofi och kultur. Du har spelare som lyckas och stannar i en klubb för alltid, medan andra tvingas flytta vidare, säger Fabregas.

Fabregas Barcelona leder spanska La Liga efter 11 spelade omgångar, åtta poäng framför Moratas Real Madrid. Härnäst för Real Madrid väntar ett hemmamöte med Bilbao. Återstår att se om Mourinho lyssnat på Fabregas och ger Morata chansen.

ARTIKELN HANDLAR OM