Reyes återvänder till Calderón

FOTBOLL

Förra helgen hade José Antonio Reyes stor show när Sevilla krossade Real Betis med 5–1. I kväll återvänder spanjoren till sin förra hemmarena – Vicente Calderón – där han ställs mot sina gamla lagkamrater i Atlético Madrid.

– Det kommer bli en speciell match för mig, säger Reyes.

Sevilla har blandat och gett under hösten. På hemmaplan har man i det närmaste varit oslagbara, medan bortaspelet har sviktat rejält. Förra helgen körde man över stadsrivalen Real Betis med hela 5–1 hemma på Ramón Sánchez Pizjuán. Senare i kväll är det upp till bevis om man kan ta med det effektiva spelet även på bortaplan, när man möter tabelltvåan Atlético Madrid.

– Vi möter ett riktigt bra lag men vi vet samtidigt vad vi kan, det bevisade vi inte minst mot Betis, påpekar Sevilla-stjärnan José Antonio Reyes på en presskonferens.

Flyttade efter 2,5 år

För Reyes, som stod för två mål mot Betis, kommer det bli en match utöver det vanliga. Han återvänder nämligen till sin gamla hemmaborg Vicente Calderón, en arena han hade som sin hemmaplan i 2,5 år innan han i januari flyttade till Sevilla.

– Det kommer bli en speciell match för mig, men jag fokuserar enbart på att göra en bra match och hjälpa laget, menar han.