Gömda meddelandet på Messis armband

Bar på kärleksförklaring under storsegern

FOTBOLL

Leo Messi spelade med en tejpad handled i 4-0-segern mot Levante.

Efter båda sina mål kysste 25-åringen det lilla gömda meddelandet på insidan av tejpen.

En text tillägnad sonen Thiago.

Messi hyllade sin son på svettbandet.

Leo Messi stormar mot Gerd Müllers ”oslagbara” målrekord. Efter de två fullträffarna mot Levante står 25-åringen nu på 82 mål under kalenderåret, bara tre ifrån tyskens rekordnotering från 1972. Då återstår fortfarande sex matcher för Barcelona innan nyår.

Iniesta imponerade

Att Messi gör mål är inget nytt men det var däremot armbandet argentinaren bar i matchen. Messi hade vänster handled lindad i blå tejp med ett gömt meddelande på insidan. Efter båda sina mål kysste 25-åringen texten som löd ”Te amo Thiago” (Jag älskar dig Thiago), en kärleksförklaring till stjärnans nyfödde son. Sedan Messi blev pappa den 2 november har argentinaren nu gjort nio mål på sex matcher för Barcelona.

Trots de två målen på söndagen är frågan om inte Leo Messi ändå hade en överman i matchen? Andrés Iniesta stod för den smörpassning som friställde argentinaren vid Messis, och Barcelonas, första mål i matchen. 3-0 satte den spanske mittfältaren sedan på egen hand när han dundrade in bollen via ribban från straffområdeslinjen.

Hel elva från akademien

Cesc Fàbregas noterades för det fjärde målet, på pass från Iniesta, när Barcelona nu rycker i tabellen. Efter Real Madrids oväntade förlust mot Real Betis på lördagen har Barça nu elva poäng ner till ärkerivalen på tredjeplatsen. Närmast skuggas ligaledaren istället av Atlético Madrid, som krossade Sevilla med 4-0 på söndagen, med tre poäng upp till Barcelona.

– Ligan är inte avgjord. Först och främst eftersom vi bara spelat en tredjedel av den. Och dessutom eftersom Atletico jagar oss och är väldigt starka. Det finns fortfarande mycket att spela om, 75 poäng är mycket, sa Barcelonas tränare Tito Vilanova efter matchen.

En imponerande detalj från matchen är att Barcelona, efter att Dani Alves klivit av med en skada och ersatts av Martín Montoya efter 14 minuter, spelade med en hel elva fostrad i klubbens akademi. Victor Valdés, Montoya, Gerard Piqué, Carles Puyol, Jordi Alba, Xavi, Sergio Busquets, Cesc Fàbregas, Pedro, Leo Messi och Andrés Iniesta var spelarna i fråga.

Spännande nästa omgång

I och med segern mot Levante är nu Barcelona elva poäng före Real Madrid i ligan. Real Madrid föll tungt i helgen mot Real Betis.

– Vi är nöjda med att ha en elvapoängs-ledning över Real Madrid, men vi måste fokusera på hur vi själva presterar på planen, sa Xavi på presskonferensen efter matchen.

I näste omgång av La Liga möter Barcelona Athletic Bilbao medan Real Madrid spelar ett hett Madrid-derby mot ligatvåan Atletico Madrid.

FAKTA

Espanyol–Getafe 0–2 (0–1)

0–1 Pedro Leon (17), 0–2 Mane (90).

Publik: 20 200.

Levante–Barcelona 0–4 (0–0)

0–1 Lionel Messi (47), 0–2 Lionel Messi (52), 0–3 Andres Iniesta (57), 0–4 Francesc Fabregas (63).

Bilbao–La Coruna 1–1 (1–0)

1–0 Oscar de Marcos (24), 1–1 Abel Enrique Aguilar (52).

Publik: 36 500.

Atletico Madrid–Sevilla 4–0 (3–0)

1–0 Radamel Falcao (22 str), 2–0 självmål (40), 3–0 Koke (44), 4–0 Miranda (90).

Utv, Sevilla: Federico Fazio (21), Antonio Luna (82), Ivan Rakitic (83).

ARTIKELN HANDLAR OM