"Som vanligt är det jag som är den onde i filmen”

Mourinho pressad om krisen i Madrid

Foto: Foto: AP
Mourinho har haft en tuff start med Real i höst.
FOTBOLL

PARIS. José Mourinho har det tufft efter helgens förlust mot Real Betis och tappet i ligan.

Nu säger portugisen att relationen med klubben är god – än så länge.

– Det kan hända att klubben inte är nöjd med mig i slutet av säsongen och vill ändra på saker då, säger Real Madrids tränare inför cupmötet med Alcoyano.

Ett redan pressat Real Madrid åkte på en tuff förlust mot Real Betis i lördags, då man förlorade med 1–0 i Sevilla mot ligafemman.

Real Madrid, som vann la liga förra säsongen, ligger nu på tredje plats, rejält akterseglade av de två största konkurrenterna Barcelona, hela elva poäng före, och Atletico Madrid, åtta poäng före i tabellen.

Får tung kritik

Kritiken mot Real är tung i inhemsk media och Mourinho är den som får bära hundhuvudet.

– När man är tröttare än motståndaren måste man ha större mental styrka. Men som vanligt är det jag som är den onde i filmen, sa Real Madrid-tränaren efter matchen.

I dag möter Real Madrid Alcoyano i Copa del Rey, den spanska cupen, och José Mourinho var dagen före match inte särskilt sugen på att prata om nederlaget i Sevilla och inte att svara på frågan om hans relation med klubbledningen.

– Relationen är som tidigare. Jag förstår inte frågan. När man vinner är allt mycket bättre än när man förlorar, det är normalt. Jag har en jättebra relation med presidenten (Florentino Pérez) och de andra, den kan inte bli bättre. Det kan hända att klubben inte är nöjd med mig när vi kommer till slutet av säsongen och tycker att vi måste ändra och förbättra vissa saker, säger José Mourinho enligt Marca.

"Det här är ingen rättegång”

På frågan om han känner stöttning från klubben säger Mourinho:

– Det är en fråga som inte ens finns. Det här är ingen rättegång, det är en presskonferens. Om ni vill prata om matchen i morgon, varsågoda, om inte så ses vi i morgon.

FOTNOT: Real-Alcoyano sänds i CMore Live klockan 21.30 och andra halvlek visas även i TV4 sport extra.