Modric vädjan: "Kom till Real Madrid, Bale"

Villas-Boas kontrar: Borde fokusera mer på sin klubb

Foto: AP
Luca Modric vill spela med Gareth Bale igen
FOTBOLL

Luka Modric vill se sin förre lagkamrat Gareth Bale i Real Madrid.

Den kroatiske mittfältaren jämför honom med Ronaldo och menar att han är bäst i Premier League.

– Jag vet att han vill spela Champions League-fotboll varje säsong, säger Modric till The Sun.

Luka Modric lämnade Tottenham för spanska storklubben Real Madrid inför säsongen. Nu vill han att förre lagkamraten Gareth Bale gör samma resa.

– Jag spelar med Ronaldo i Madrid och sättet han bara springer med bollen med sådant självförtroende så att försvararna bara backar från honom är exakt samma som med Gareth. Att ha de båda i samma lag vore ostoppbart, säger Modric till The Sun.

"Han är älskad"

Efter att ha spelat i Champions League säsongen 2010/2011 är Tottenham denna säsong utanför turneringen för andra säsongen på rak.

– Vi brukade prata och jag vet att han vill spela Champions League-fotboll varje säsong och har en stor dröm att vinna turneringen. Givetvis vill Spurs behålla Bale – han är älskad av supportrarna och det är enkelt att se varför. Men de måste ta sig till Champions League för att han ska stanna, säger Modric.

"Gareth är bäst"

Även om Modric i dag spelar La Liga håller han kolla på hur det går i Premier League.

– Det finns ett par stora spelare i Premier League men för mig är Gareth den bästa och farligaste. Det finns inte en klubb i världen som inte skulle vilja ha Gareth i truppen, säger Modric.

"Borde fokusera på sitt"

Modric uttalanden fick Tottenhams tränare Andre Villas-Boas att reagera.

– Modric lag har har redan kvalificerat sig för Champions League. Han borde fokusera på matchen mot Atletico Madrid i helgen då de ligger före honom i ligan. Jag tycker att han borde fokusera mer på sin klubb än vår, säger Villas-Boas enligt Talksport.

Bale har på 13 ligamatcher gjort sex mål den här säsongen.