Uppgifter: Guardiola spionerade på Piqué

Beordrade klubben att anlita detektivbyrå

Foto: AP
Anlitade privatdetektiver, enligt nya uppgifter.
FOTBOLL

Pep Guardiola litade inte på sina spelare i Barcelona.

Enligt uppgifter till ansedda El Confidencial kontaktade klubben privatdetektiver för att hålla koll på stjärnorna.

Främst var det Gerard Piqué och hans flickvän Shakira som behövde kontrolleras, säger en källa till tidningen.

Det är spanska tidningen El Confidencial som skriver om den något oväntade övervakningen av lagets stjärnspelare, som lika gärna skulle kunnat legat till grund för en spionroman.

Den före detta Barcatränaren gav i uppdrag åt klubbens säkerhetsavdelning att anlita privatspanare från byrån Método 3 för att bevaka spelarna på fritiden.

Spaningarna ska ha bedrivits mellan åren 2008-2012.

Framför allt var det försvararen Gerard Piqués romans med världsstjärnan Shakira som drog blickarna till sig från Barçaledningen. Klubben oroades över att Piqués förhållande med artisten skulle distrahera honom från fotbollen allt för mycket.

Hängde på cocktailbar

Tidigare har det rapporterats om Pep Guardiolas irritation över Piqués privatliv och tränaren bänkade då mittbacken för att markera sitt missnöje.

Enligt källor till El Confidencial var spanarna så pass närgångna att Piqué lade märke till att någon förföljde honom och pratade med klubbens säkerhetsansvariga om detta.

Piqué, som mest hängde kring en cocktailbar med sina vänner, gjorde dock inget större väsen av sig enligt detektiverna.

Även Messi övervakades

Övervakningen av spelarna tog fart under Ronaldinhos tid i klubben och även Lionel Messi ska ha bevakats för att se till att argentinaren inte följde med Ronaldinhos på brassens upptåg i Barcelonas nattliv.

– Han (Guardiola) var besatt av att spelarna skulle sköta sitt privatliv på ett föredömligt sätt, och att de inte gick på fester vilket kunde påverka deras insats på plan, säger en källa till tidningen.

Även Deco och Eto'o pekas ut som spelare som behövde extra hård bevakning.

Det är oklart om Zlatan Ibrahimovic också övervakades av klubben under sin tid i Katalonien.