”Jag vill inte vara en börda för klubben”

Kaká kan lämna Real Madrid i sommar

Foto: Scanpix.
Kaka, Real Madrid.
FOTBOLL

Han har ryktats vara på väg att lämna Real Madrid ett flertalet gånger.

I sommar kan det bli verklighet.

– Jag vill inte vara en börda för klubben, säger Kaká på presskonferensen inför El Clásico.

Kaká, som utsågs till världens bäste spelare 2007, har haft det tungt i Real Madrid. Brassen, som flyttade från Milan till den spanska klubben juni 2009, har plågats av skador och gjort 76 framträdanden i ligan.

Kaká har ryktats vara på väg bort från klubben flera gånger, oftast Milan, men uppger att han gärna fullföljer de två sista åren på kontraktet.

– Jag skulle gärna fortsätta i Real, men jag vill inte vara en börda för klubben. Om jag måste lämna, så lämnar jag, säger han på presskonferensen inför El Clásico enligt Sky Sports.

José Mourinho prioriterar inte Kaká i laget, men mot Barcelona är han aktuell då tränaren planerar att vila flera spelare inför Champions League-returen mot Manchester United.

Vill spela VM 2014

Den 30-årige brassen är rädd att han ska fortsätta hamna på bänken och försämra sina chanser att spela VM på hemmaplan 2014.

– Jag vet inte om jag kommer att komma tillbaka till landslaget, men jag måste vara förberedd. Jag skulle älska det, och det finns fortfarande gott om tid, säger Kaká.

Han har gjort 85 landskamper och 29 mål för Brasilien.