Lionel Messi erkänner – maskar på Fifa 13

Du vill inte hamna i underläge när du möter argentinaren online

Foto: SCANPIX
En fräck motståndare på internet.
FOTBOLL

Lionel Messi brukar hålla en låg profil i intervjuer.

Men när han träffade argentinska TyC Sports bjöd han sannerligen upp till dans.

Han erkänner bland annat att han maskar på fotbollsspelet Fifa 13 – till motståndarnas frustration.

– De blir ibland arga på mig när jag börjar passa hem bollen för att spilla tid, erkänner argentinaren.

Lionel Messi var precis så bra som Barcelona hade hoppats att han skulle vara i returen mot Milan i åttondelsfinalen av Champions League. Med sina två mål kunde han hjälpa den katalanska storklubben till en 4-0-seger och avancemang med totalt 4-2.

Och det argentinska spelgeniet spelar inte bara fotboll med fötterna. I en intervju med argentinska TyC Sports berättar han att han spelar fotbollsspelet Fifa 13.

– Jag spelar Playstation online, mot personer från runt om i världen som förstås inte vet att det är jag som spelar. De blir ibland arga på mig när jag börjar passa hem bollen för att spilla tid, erkänner Messi för TyC Sports enligt Marca.

En hård pappa

I den avslappnade intervjun med den argentinska tv-kanalen berättar han även om en pappa som drillade honom hårt i de unga åren, och som är hans mest kritiska supporter.

– Enligt min pappa spelar jag aldrig bra. Som en liten pojke kunde jag göra fyra mål, men han hittade ändå något att kritisera mig för. Han fick mig att vilja bli bättre till nästa match, säger Messi.

"De hoppas att vi ska förlora"

Vidare avslöjar Messi sina förebilder inom idrotten. Och det finns en nisch för tennis hos argentinaren.

– Givetvis beundrar jag andra idrottsmän. Jag gillar Kobe Bryant, Federer, Nadal, Djokovic och Del Potro. De är alla fantastiska.

Den 2 april spelar Barcelona första mötet mot PSG i kvartsfinalerna av Champions League. Och det är tydligen inte helt lätt att vara Barcelona i dag.

– Jag vet att det finns massor av människor som hoppas att vi ska förlora, men det rör mig inte i ryggen, säger Messi.