Förlängde sviten med två nya mål

Messi har gjort mål i 18 raka ligamatcher

FOTBOLL

I veckan suddade Barcelona ut krisstämpeln genom att köra över Milan i Champions League.

På söndagen återvände katalanerna till ligaspelet och där fortsatte man att imponera.

Som vanligt skrev Lionel Messi sin autograf på verket.

Spridda burop hördes på Camp Nou efter drygt 20 minuters spel. Den krävande publiken kände inte igen sitt Barcelona, men då slog David Villa till – igen.

Landslagsmannen har inte fått målskyttet att stämma den här säsongen, men nu tycks han vara på väg toppformen. Det var hans 14:e mål totalt för säsongen, och hans åttonde i ligaspelet. Ändå skulle han – föga förvånande – hamna i skuggan av en viss argentinsk kollega.

Förlängde sviten

För Lionel Messi gjorde som brukligt mål för sitt Barca. Det första kom strax innan halvtid, serverat av just David Villa. Det var ett mål som förlängde en redan makalös svit – nu har Messi gjort mål i 18 raka ligamatcher.

Samme Messi såg sedan till att punktera matchen i den 57:e minuten, återigen efter förarbete från Villa.

Det var argentinarens 210:e mål i La Liga, vilket ger honom en delad sjundeplats med Pahino i kolumnen "flest mål i den spanska ligan".

Fullträffen innebar även mål nummer 42 i ligan den här säsongen och nu är Messi den förste spelaren i Europas fyra största ligor som gjort så många mål i två raka säsonger.

Behåller avståndet

Barcelona vann till slut matchen med 3-1. Raul Tamudo fick in en reducering med 20 minuter kvar på klockan, men närmare än så kom aldrig Rayo Vallecano. De har nu totalt 1-19 i målskillnad mot Barcelona sedan man klev upp i högstadivisionen.

Barca leder fortfarande ligan med 13 poängs marginal ner till tvåan Real madrid.

ARTIKELN HANDLAR OM