Mourinho om flyttryktena: "Nonsens"

Portugisen dementerar att han är på väg bort

Foto: AP
Mourinho
FOTBOLL

Det är en av fotbollsvärldens sämst bevarade hemligheter. José Mourinho kommer att lämna Real Madrid efter säsongen.

Men enligt Mourinho själv har inga planer alls på att lämna klubben till sommaren.

– Det är nonsens, säger Mourinho till RTP1.

Hans Real Madrid är avhängda i ligaspelet, 13 poäng bakom Barcelona, och portugisen har ännu inte lyckats med det han anställdes för:

Att vinna klubbens tionde europacup-titel.

Kombinerat med sina bataljer med spanska medier, och klubben, håller framförallt Chelsea hoppet högt om att få tillbaka sina gamla tränare till nästa säsong. Spanska radiokanalen Cadena Ser rapporterade för två veckor sedan att papperna om hans avgång redan är påskrivna och att parterna är rörande överens om att portugisens tid i klubben är över. Men där finns ingen sanning, enligt Mourinho.

"Svårt att vara portugis"

– Jag har inte kommit överens om någonting, eller skrivit på någonting, vad gäller att lämna Real Madrid. Spelargruppen i Real Madrid är lika bra som alla andra grupper jag haft, säger han till RTP1.

Portugisen har haft sina duster med den spanska pressen och Mourinho är inne på att det är tufft att vara portugis i Spanien.

– Jag läser inte spansk press. Jag kollar inte på spansk tv. Det är svårt att vara portugis i Spanien. Jag har aldrig tidigare känt att det varit varken positivt eller negativt att vara portugis i England eller Italien, säger Mourinho.

Hyllar sig själv

Vad gäller vardagen i Real Madrid finns det bra dagar, och dåliga.

– Jag var inte hemma när min son fyllde år. Jag hade en match i Granada. Men jag är en fin make, en fin son, en god vän och en bra pappa, säger portugisen.