Öppnar för att värva tillbaka Torres

Foto: Scanpix.
Fernando Torres, Chelsea.
FOTBOLL

Han lämnade för snart sex år sedan.

Nu öppnar Atlético Madrid för att värva tillbaka Fernando Torres, 29.

– Vi ska bestämma oss för vilka spelare som kan komma hit och göra ett bra jobb, säger Madrids tränare Diego Simeone enligt Onda Cera.

Sommaren 2007 lämnade Torres Atlético Madrid efter tolv år i klubben. Spanjoren flyttade till Liverpool och var där fram till januari 2011, då Chelsea köpte anfallaren för en halv miljard kronor.

Nu funderar Atlético Madrid på att värva tillbaka honom.

– Fernando Torres spelar för ett annat lag just nu. Vi får vänta till efter säsongen och bestämma oss för vilka spelare som kan komma hit och göra ett bra jobb, säger tränaren Diego Simeone till Onda Cero enligt Sky Sports.

– Fernando känner till klubbens historia. Han vet hur det är att spela här och jag behöver inte ens prata om hans kvalitéer. Vi var lagkamrater, jag vet hur tongivande han kan vara för ett lag.

”Det är komplicerat”

Simeone vet inte om en övergång är möjlig.

– Det är komplicerat. Jag vill varken säga ja eller nej. Han är en spelare som alltid leverera och vi måste respektera vad han vill, säger tränaren.

Chelsea har visat intresse för Madrids Radamel Falcao. Det har ryktats om en bytesaffär med Torres och Londonklubben kommer då även få betala ett ex antal miljoner kronor.

– Jag är inte Falcao och jag är inte hans agent. Jag är manager och har en stor respekt för honom eftersom han gjorde mycket för mig i River Plate, och har gjort likadant här, säger Simeone som var tränare för River Plate 2008.