Messis svek mot 9-årige pojken

”Begär inte att han ska äta middag med oss”

FOTBOLL

Hudson Sherwood, 9, skulle få sin högsta dröm i uppfyllelse.

Men hans stora idol, Lionel Messi, dök aldrig upp som avtalat – trots att Hudsons pappa betalade 17 000 kronor.

– Min son fick sitt hjärta krossat, säger pappan till USA Today.

Pappan Tony Sherwoods delade sin besvikelse mot Messi på twitter.

När Hudson Sherwood var fem år gammal reste han och hans familj till Barcelona för att gå en guidad tur genom Camp Nou. Väl där fick han upp ögonen för det argentinske yrvädret från Rosario, och sedan dess har Lionel Messi varit Hudsons allra största idol.

Därför blev han överlycklig när hans pappa, Tony, berättade för honom att han skulle få träffa världens bäste fotbollsspelare.

Tony betalade dyra pengar – närmare bestämt 34 000 kronor – för två specialbiljetter till uppvisningsmatchen Messi and Friends mot World XI, en match som spelades på Soldier Field i Chicago förra veckan. De blev lovade att få träffa Messi, som även skulle signera tröjor och andra souvenirer för de som önskade.

Fick vänta i ett litet rum

Far och son Sherwoord – tillsammans med drygt 70 andra personer som hade betalat för de dyra biljetterna – placerades i ett litet rum inne i katakomberna och ombads vänta på på spelaren.

Men nej, Lionel Messi dök aldrig upp.

– Det var kaos från början, de hade inte förberett någonting. De sa flera gånger att han skulle komma och sedan, fem minuter före avspark, kom en av hans spanska representanter och meddelade att han inte skulle dyka upp, säger Tony Sherwood för USA Today.

Besvikelsen var stor hos folkmassan som hade samlats i rummet, men snabbt blev de lovade att Messi i stället skulle dyka upp antingen i halvtid eller efter matchen.

Men än en gång svek stjärnan.

”Handlar om 30 sekunder...”

– Det var tårar, besvikelse och ett krossat hjärta. Jag menar, det är inte så att vi kräver få sitta ner och äta middag med grabben. Det handlar om 30 sekunder med varje individ och sedan är det överstökat, säger Tony Sherwood.

Han vände sig till Visa och fick pengarna tillbaka.

9-årige Hudson fick nöja sig med en t-shirt och en fotboll med tryckta Messi-autografer på.

Enligt USA Today har Ines Calderon, som var marknadsansvarig för evenemanget, krävt att Messi ber om ursäkt.