”De använde Tito Vilanovas sjukdom för att skada mig”

Guardiola till hård attack mot Barça-presidenten

Foto: AP
Pep Guardiola är ursinnig.
FOTBOLL

Pep Guardiolas relation med sin tidigare klubb Barcelona är ansträngd efter en konflikt med presidenten Sandro Rosell.

Nu har tränaren fått nog – och går till stenhård attack mot Barça-pampen.

– Under året har de gått över gränsen för många gånger, säger Guardiola enligt Espn.

Pep Guardiola utförde stordåd under sina fyra år som tränare i Barcelona och många var Barcelona-supportrarna som var förtvivlade när han valde att avgå inför förra säsongen. Under sitt sista år i klubben hade han Sandro Rosell som president ovanför sig i hierarkin. Förhållandet mellan de två herrarna är minst sagt ansträngt i dag. Guardiola går nämligen till stenhård attack mot Rosell.

Guardiola spenderade sitt sabbatsår från fotbollen i New York, samma stad som nuvarande Barcelona-tränaren Tito Vilanova fått cancerbehandling.

"Kommer aldrig att glömma"

I spansk press har det under året dykt upp historier om att Guardiola inte besökt Vilanova på sjukhuset och att relationen mellan Pep och hans tidigare assistent kollapsat.

De uppgifterna har inte tagits väl emot av Guardiola, som menar att Rosell uppviglat fram historien.

– Under året har de gått över gränsen för många gånger. Att använda Tito Vilanovas sjukdom för att skada mig, det kommer jag aldrig att glömma. Jag träffade Tito i New York. Att antyda att jag vill att det ska gå dåligt för någon som jag varit vän med så länge (Vilanova), det är väldigt smaklöst, säger Guardiola enligt Espn.

Möts på fotbollsplan om två veckor

Slitningarna mellan Guardiola och Rosell ser ut att ha sin grund i att Barcelonas nuvarande styrelse är kritiska mot den tidigare styrelsen (med bland andra Joan Laporta och Johan Cruyff) överhuvudtaget utsåg Guardiola till tränare. Men nu vill Guardiola själv ha ett slut på Barcelonas smutskastning.

– De måste fokusera på sitt eget och lämna mig i fred. Jag bad bara Rosell om en sak när jag reste 6 000 kilometer bort (till New York) och det var att han skulle lämna mig i fred. Han har inte varit god för sitt ord.

Barcelona möter Bayern München i en träningsmatch den 24 Juli.

Se hela Guardiolas attack med engelsk textning här! (OBS: Extern länk)

ARTIKELN HANDLAR OM