Han blir Real Madrids nästa storvärvning

Har nu värvat för 588 miljoner kronor

Foto: AP
Spaniens Asier Illarramendi, till höger, under finalen i U21-EM.
FOTBOLL

Real Madrid har gjort klart med en ny storvärvning.

Asier Illarramendi, 23, har skrivit på ett sexårskontrakt.

– Det här är en unik möjlighet som var omöjlig att tacka nej till, säger den lovande mittfältaren.

Real Sociedad överraskade många genom att sluta fyra i La Liga den gångna säsongen och därmed nå Champions League för första gången på tio år. En stor anledning till framgången stavades Asier Illarramendi.

Mittfältaren spelade från start i 32 matcher och var en av lagets absolut viktigaste spelare.

Nu är han alltså klar för Real Madrid.

”Svårt beslut”

Klubben bekräftar värvningen på sin officiella hemsida och låter meddela att Illarramendi presenteras i morgon på en presskonferens.

– Mitt hjärta tillhör fortfarande Real Sociedad och jag kommer alltid att älska den klubben. Det här var ett svårt beslut, men samtidigt ett rätt beslut. Det kommer att vara annorlunda i Real Madrid, mer mediebevakning och så, men jag ska ge allt på träningarna, säger Illarramendi enligt Football-Espana.

”Los Blancos” uppges ha betalat 39 miljoner euro (cirka 340 miljoner kronor) för spelaren. Han hade en utköpsklausul på 30 miljoner euro, och till den tillkommer ytterligare nio miljoner i moms.

Värvat för 588 milj kronor

Det här blir Real Madrids fjärde värvning den här sommaren.

Sedan tidigare har man utnyttjat sin återköpsklausul på 21-årige högerbacken Daniel Carvajal, som var utlånad till Bayer Leverkusen förra säsongen. Även brasse-lånet Casemiro har köpts loss från Sao Paulo och i slutet av juni gjorde man klart med Malagas succémittfältare Isco för 210 miljoner kronor.

Totalt har huvudstadsklubben värvat för 588 miljoner kronor den här sommaren.