Messi: ”Vi har folk som tar hand om det”

Världsstjärnan uttalar sig om anklagelserna om skattebrott

Foto: Reuters
Lionel Messi.
FOTBOLL

Lionel Messi har fått order om att infinna sig vid domstol den 17 september för att svara på spanska åklagares anklagelser om skattebrott.

Själv är han övertygad om att det löser sig.

– Vi har våra jurister och förvaltare som tar hand om det och vi litar på dem och att de kommer att reda ut det, säger Messi enligt nyhetsbyrån AP.

Lionel Messi anklagas för skattebrott och riskerar fängelse. Själv bedyrar stjärnan sin oskuld – men är ändå redo att betala de dryga 35 miljoner kronor som spanska åklagare anklagar honom för att att ha undanhållit från staten.

Messi anklagas tillsammans med sin far, Jorge, för skattebrott. Bakgrunden är att stjärnan påstås ha undanhållit runt 35 miljoner kronor från de spanska skattemyndigheterna mellan åren 2006 och 2009.

Enligt åklagaren misstänks de båda för att ha angivit bildrättigheter till företag baserade i skatteparadis.

”Litar på dem”

Messi själv uttalar sig nu om anklagelserna.

– Sanningen är den att jag inte har en aning om allt sådant och det är därför vi har folk som tar hand om det. Jag tar aldrig hand om det själv, och det gör inte min pappa heller. Vi har våra jurister och förvaltare som tar hand om det och vi litar på dem och att de kommer att reda ut det, säger Messi enligt nyhetsbyrån AP.

Messi och Jorge har fått order om att infinna sig vid domstolen i Gava, nära Barcelona, den 17 september. Ett datum som riskerar att krocka med Barcelonas öppningsmatch i Champions League den kommande säsongen.

Enligt Forbes lista över de 10 bäst betalda idrottarna hade Messi – till juni i år – en taxerad inkomst på cirka 272 miljoner kronor, varav cirka 138 miljoner kommer från reklamintäkter.