Vilanova tackar alla i öppet brev

Ber om lugn och ro

Foto: AFP
FOTBOLL

I går kom beskedet att Tito Vilanovas cancer är tillbaka.

44-åringen – som klivit ner från sin roll som huvudtränare – tackar nu klubben i ett öppet, och känslosamt, brev.

”Jag vet att jag inte är ensam i det här”, skriver han.

I går kallade den spanska mästarklubben till en plötslig presskonferens. Sportchefen Andoni Zubizarreta berättade då att klubbens huvudtränare, Tito Vilanova, slutar som huvudtränare eftersom att hans cancer är tillbaka.

Ett fotbolls-Europa i chock har sedan dess visat ett massivt stöd.

– Vi är alla med dig i den här kampen, säger Lionel Messi på sin Facebooksida.

”Styrka, Tito. Du är fantastisk. Jag är alltid vid din sida. Stor, stor kram”, skriver Eric Abidal på Twitter.

”Tack alla”

Nu skriver Vilanova själv ett öppet brev där han väljer att tacka alla som stöttat honom genom den svåra perioden i hans liv.

Här är hela brevet som publicerade på Barcelonas officiella hemsida:

”Tack Barça, tack alla.

Efter fem underbara år där jag varit en del av ett team som gjort att mina drömmar som tränare gått i uppfyllelse, är det nu dags att för en förändring i mitt yrkesliv och i stället lägga energin och kraften till att fortsätta kämpa mot den sjukdom jag diagnostiserades med för ett och ett halvt år sedan.

De behandlingar jag nu måste genomgå gör det omöjligt för mig att fokusera hundra procent på min roll som huvudtränare i FC Barcelona, men jag kommer att fortsätta hjälpa klubben i mitt hjärta på de sätt jag fortfarande kan.

Det är svårt att ta farväl av den här gruppen speciella människor, spelare, kollegor och vänner som jag delar så många oförglömliga minnen med. Jag är evigt tacksam för allt ni har gett mig. Det här fotbollslaget kommer att stöta på nya utmaningar men med kapaciteten som finns i klubben är jag övertygad om att vi går en spännande säsong till mötes.

Jag vill också rikta ett särskilt tack till ordföranden, hela styrelsen och sportchefen Andoni Zubizarreta för förtroendet de gav mig och framförallt för deras ovillkorliga stöd, både sportsligt och personligt. För mig betyder den mänskliga och medicinska hjälp jag fått av doktor Ramon Canal och alla de andra doktorerna jättemycket. Jag vet att jag inte är ensam i det här, jag tillhör en klubb som har hjälpt och kommer fortsätta hjälpa mig genom den här processen.

Till er alla, medlemmar och supportrar av klubben, vill jag rikta ett enormt tack för den stöttning jag fått, inte bara de senaste månaderna. Hälsa dem att jag är lugn, stark och att jag går in i den här fasen av min sjukdom med full övertygelse om att jag ska bli frisk.

Tack också till alla fotbollsfans, övriga kollegor, klubbar, idrottare och även anonyma som skickat värmande hälsningar som betytt mycket för mig och min familj. Det här är en svår tid för oss, så jag har bett medierna om förståelse. Nu när jag inte längre är huvudtränare i Barça hoppas jag få lugn och ro, vilket jag och min familj kommer att behöva.

Jag kan inte avsluta det här brevet utan att rikta mina lyckönskningar till den som nu kommer att ta över världens bästa klubb.

Tack så mycket, alla.

Tito Vilanova.”