Barcelona bekräftar: Martino ny tränare

Messis favorit ersätter Tito Vilanova

Foto: SCANPIX
Martino tar över Barcelona.
FOTBOLL

Tito Vilanovas ersättare i Barcelona är nu klar.

Det meddelar Barcelona på sin hemsida.

"Barcelona har nått en överenskommelse med Gerardo Martino som ny huvudtränare över två säsonger", skriver klubben i ett pressmeddelande.

I lördags kallade Barcelona till presskonferens där man meddelade att Tito Vilanovas cancer är tillbaka och att 44-åringen inte längre är kapabel att fortsätta sin roll som huvudtränare i laget.

Under gårdagen skrev båda spanska tidningarna Mundo Deportivo och Marca att Barcelona gjort klart med argentinaren Gerardo "Tata" Martino som ersättare.

I dag bekräftar Barcelona själva uppgifterna och meddelar att man skriver ett tvåårskontrakt med Martino.

Reser till Barcelona

"Med en lång tränarkarriär bakom sig är hans kärlek för offensiv fotboll tydlig. Han är en legendar hos Newell's Old Boys", skriver Barcelona på sin hemsida och fortsätter:

"Barcelona har nått en överenskommelse med Gerardo Martino som ny huvudtränare över två säsonger. Schemat för hans resa till Barcelona, skrivandet av kontrakt och den officiella presentationen kommer att meddelas inom de närmsta timmarna".

Hyllades av Messi

En av Barcelona-spelarna som lär gilla utnämningen är superstjärnan Lionel Messi.

– Jag gillar Tata Martino. Han är en duktig tränare och har visat i Clausura (en av ligaformerna i den argentinska fotbollen) vad han är kapabel till. Han får spelarna att dra åt samma håll och alla respekterar honom, sade Messi till argentinska tidningen Ole i fjol enligt nyhetsbyrån AP.