Neymar: ”Nej, jag är inte metrosexuell…”

Brasse-stjärnan viftar bort kritiken

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Brassestjärnan Neymar, 21, kritiseras friskt för sin fåfänga.

Nu slår Barcelonas 460-miljonersvärvning ifrån sig.

– Det där är sådant som Beckham sysslar med, säger han.

Han har inte spelat en enda fotbollsminut i ett europeiskt lag, ändå har det skrivits spaltmeter om Santos underbarn i flera års tid.

Snart kommer Neymar också att dra i gång försäsongen med sin nya klubb: regerande spanska mästarna FC Barcelona.

”Rakar mina ben”

Samtidigt fortsätter svidande kritik att riktas mot brassen: dels för hans benägenhet att filma – och dels för hans sätt att framställa sig själv som en extravagant stjärna, med bilder i olika sociala medier.

– Ja, det stämmer att jag gillar att shoppa kläder, köpa schysta parfymer och hårprodukter. Jag rakar också mina ben, till exempel. Men jag ser inte mig själv som metrosexuell. Det är sådant som Beckham sysslar med, han hade mer en sådan stil, säger Neymar till tidningen Surface och fortsätter.

– Jag kan vara ganska pretentiös, men det ser jag inte som ett stort problem.

”Ingen filmare”

Under Confederations cup, där hans Brasilien gjorde stor succé, fick den cirka 65 kilo tunge målkungen kritik för att han faller för lätt. Efter en situation där Neymar gick omkull väl teatraliskt i en duell med Walter Gargano hånades han friskt på twitter – och sågades av Uruguay-veteranen Diego Lugano som anklagade brassen för att vara "en lättviktare som lurar domarna".

En skev bild, menar Neymar.

– Det stämmer att jag faller enkelt och ramlar omkull ibland, men jag gör det bara för att skydda mig själv. Jag måste se till att undvika skador, säger han.

Fotnot: Metrosexualitet är en livsstil bland heterosexuella män där man intresserar sig särskilt för estetik, och månar extra om sitt utseende och livsstil.