Skickar brev till Barça – kräver svar om Neymar

Har bara fått 147 miljoner kronor hittills

Foto: AP/SCANPIX
FOTBOLL

Santos har skickat ett brev till FC Barcelona.

Klubben kräver klarhet i övergångssumman för Neymar.

Enligt Globoesporte känner de sig lurade.

För två veckor sedan kom brasilianska tidningen Globoesporte över ett dokument som avslöjade alla siffror i Neymars övergång till Barcelona.

Då framkom att klubben går bet på cirka 376 miljoner kronor – på grund av att investbolagen DIS och Teisa krävde 40 respektive fem procent av övergångssumman, samt att Barcelona lyckats baka in klausuler som gör gällande att delar av priset ska betalas ut i samband med de två överenskomna uppvisningsmatcherna klubbarna emellan.

Undanhållit information

Nu skriver Globoesporte att Santos skickat ett brev till den katalanska maktfaktorn för att få klarhet i hur det egentligen ligger till.

Santos ställer sig frågande till Barças vice-president, Josep Maria Bartomeus, offentliga uttalanden där han slår fast att Barça betalat 57 miljoner euro (cirka 490 miljoner kronor) för stjärnanfallaren.

Santos hävdar att man bara fått 17,1 miljoner euro (cirka 147 miljoner kronor) och avslöjar att brevet till Barcelona är på initiativ från DIS Group (som äger Neymar av 40 procent). DIS antyder, enligt Santos, att Barcelona undanhållit information om den verkliga prislappen.

”Förstår inte”

Globoesporte har kommit över brevet, som är adresserat till Barça-presidenten Sandro Rosell. Där skriver Santos att man "värdesätter den goda relationen klubbarna emellan", men att man "inte förstår Bartomeus uttalanden".

Vissa klausuler i avtalsvillkoren är dessutom belagda med sekretess, hävdar Santos, vilket gör det ännu mer angeläget för dem att ifrågasätta att Barcelona gått ut med den, enligt den spanska klubben, officiella prislappen.

Tvist om uppvisningsmatch

De senaste tio dagarna har Santos betalat 57 miljoner kronor i deposition till DIS Group, för deras rättigheter av Neymar.

Företaget ifrågasätter dock de ekonomiska följderna av de två träningsmatcher som Santos och Barcelona kommit överens om att spela.

Santos kan få mer pengar, cirka 40 miljoner kronor extra, om båda matcherna spelas i Spanien.

Till en början kom man överens om att spela den ena matchen på Camp Nou och den andra i Brasilien.

Enligt avtalet är Santos ändå garanterat 70 miljoner kronor oavsett var matcherna spelas.