Ronaldo får två våningar lyx – för sig själv

... men lagkamraterna tvingas bo ”vanligt”

1 av 6 | Foto: Anders Deros
BADRUMMET ++++ Inget saknas, förutom möjligtvis ett bubbelbadkar. Men det är bortprioriterat av hygieniska skäl. Dessutom har hotellet en spa-avdelning med extra allt. Och vill man absolut ha bubblor i sviten är det ju bara att öppna en flaska skumpa.
FOTBOLL

160 lyxiga kvadratmeter fördelade på två våningar för 31 000 kronor natten.

Sportbladet har testat Cristiano Ronaldos supersvit.

– Han kommer nog att trivas, säger Gothia Towers vd Petter Ullberg.

Upper House är ett femstjärnigt ”hotell i hotellet”, tillbyggt på fyrstjärniga Gothia Towers mittersta torn. Det är så nytt att det inte ens har öppnat. Premiär den 2 september, men för Real Madrid görs ett undantag. Minibaren i den enorma sviten är inte inkopplad, och belysningen i ”walk-in-closeten” fungerar bristfälligt, men allt utlovas vara i tipptoppskick när Cristiano Ronaldo i dag blir förste gäst.

”Känns väldigt kul”

– Vi ska förstås piffa upp det och gör allt för att Real Madrid ska trivas. Det känns väldigt kul att de kommer hit till oss, säger Petter Ullberg, vd.

Och Ronaldo kommer förmodligen inte att bli besviken. Här finns gästtoalett, generösa sällskapsytor, pentry och en utsikt som slår det mesta i Göteborg. Om Ronaldo är sugen på att säga hej till en annan världsstjärna kan ha stå i det jättelika fönstret och vinka till Zlatan Ibrahimovic, som bor på Clarion Hotel Post vid centralstationen.

Sportbladet kröp ner i sängen, testade badkaret och om Ronaldo behöver raka benen före kvällens ”Supermatch” mot PSG på Ullevi så är duschen väl lämpad för det (som de flesta duschar i världen).

Akta huvudet!

Allt var till belåtenhet, men om portugisen är lika spänstig som Sportbladets utsände kan en varning vara på sin plats. När man hoppar i sängen är det väldigt lätt att slå huvudet i taket och en eventuell nackskada skulle kunna förstöra hela säsongen.

Eftersom Ronaldo har lagt rabarber på sviten får Benzema, Pepe, Özil och de andra stackarna knö in sig i de betydligt mindre deluxe- och superiorrummen.