”Alla i Barcelona ser till sitt eget bästa”

Thiago: Barcelona gjorde ingenting för att jag skulle stanna

FOTBOLL

Barcelona förlorade supertalangen Thiago till Bayern München.

Nu dömer 22-åringen ut den spanska klubbens agerande.

– Jag ville känna mig uppskattad, säger mittfältaren till AS.

Thiago Alcantara var länge pekats ut som en av världens mest spännande talanger och utsågs nyligen till U21-EM:s bäste spelare efter ett hattrick i finalsegern mot Italien. 22-åringen har fostrats i Barcelonas akademi och pekats ut som den nye Xavi.

”Väntade och väntade”

Men nyligen valde Thiago att lämna den spanska klubben för tyska Bayern München. Nu förklarar 22-åringen varför och riktar samtidigt kritik mot Barça.

– Alla ser till sitt eget bästa. Jag ville känna mig uppskattad och önskad så jag valde att lämna och gå till Bayern. Barcelona gjorde ingenting för att jag skulle stanna. Jag väntade och väntade men sedan kom dagen då jag var tvungen att bestämma mig. Och det gjorde jag, säger Thiago.

”Jag hade tålamod”

22-åringen fick bristande speltid i Barças mördande konkurrens och önskade själv ett nytt kontrakt med den spanska klubben. Men det erbjudandet kom aldrig.

– Jag hade tålamod innan EM och väntade på att Barça skulle kontakta mig för att diskutera min situation. De visste att jag tänkte lämna annars.

Mittfältaren avfärdar samtidigt uppgifterna att han nobbade Manchester United.

– Ingen kontaktade mig. Det var vad pressen påstod, men det var en lögn.

Hörde Real Madrid av sig?

– Det är min ensak.

Fotnot: Bayern München möter Dortmund i den tyska supercupen i kväll. Matchen kan du se direkt och gratis här på sportbladet.se