– Förlåt pappa för att jag är olydig...

Neymar försvarar sin pappa i öppet brev

Neymars och hans far på Instagram.
FOTBOLL

Neymars pappa hamnade i blåsväder när sonen flyttade.

21-åringen lovade honom att hålla tyst, men bryter nu sitt löfte och rider ut till försvar för sin far i ett öppet brev.

”Jag är tvungen att säga det här…”, skriver Neymar.

Han trollband en hel fotbollsnation och blev hela Brasiliens hjärtebarn, men förr eller senare var Neymar da Silva Santos Júnior tvungen att lämna moderklubben Santos för en europeisk klubb.

Valet föll på Barcelona, en affär som ska ha kostat 760 miljoner kronor.

Det har dock varit ett stort hemlighetsmakeri kring övergångssumman. Till en början uppgav spansk press att Barça bara betalat runt 450-500 miljoner kronor för spelaren och tv-programmet Punto Pelota uppgav också att hans pappa fått en ansenlig summa pengar för sonens övergång.

Allt slutade med att Barcelona-bossen Sandro Rosell anklagades för ekonomisk förskingring och en spansk domaren krävde att klubben skulle visa upp övergångsdokumenten för affären.

”Kan inte hålla tyst längre”

Neymar har nu tröttnat på alla, enligt honom, falska rykten och tar nu bladet ur munnen via ett öppet brev som han publicerar via sin Instagram.

”Jag har hållit tyst hela tiden men nu går det inte längre, för mycket strunt har skrivits om min övergång. Min pappa sa åt mig att behålla kylan, låta honom sköta allt och att jag bara skulle fokusera på min rehab (Neymar är skadad). Förlåt pappa för att jag är olydig mot dig för första gången, men jag måste säga det här…”

///

”Jag vill tacka dig för all hjälp jag fått av dig under min karriär, för alla företag som du involverat i min karriär, och för sättet du tagit hand om vår familj. Jag spelade för laget i mitt hjärta (Santos FC) och nu spelar jag för laget i mina drömmar (Barcelona FC). Jag måste bara säga det. Jag har märkt att folk snackar mycket skit om oss, att de ifrågasätter oss. Jag har också upptäckt att vi har många falska vänner. Pappa, när Thiago Silva sa att han skulle dö för mig på planen, så tänkte jag samma sak om honom. Men för dig? Jag skulle inte bara dö för dig, jag skulle ge min sons liv för dig. Så, jag ber dig att komma tillbaka till Spanien. Jag har hemlängtan. Och om bara några dagar så kommer jag att kunna spela igen. Jag behöver dig här. Det är dags för folk att inse att du inte gjort något fel. Min pappa har inte gjort något fel. Jag älskar dig”, skriver Neymar.

ARTIKELN HANDLAR OM