Succémannen Diego: ”Jag lämnade klubben, men hjärtat var kvar”

Foto: ANDREA COMAS/REUTERS
FOTBOLL

Diego Ribas gjorde succé på lån i Atlético de Madrid 2011/12. Därefter har han spenderat ett och ett halv år i Wolfsburg, innan han nu återvänt till den spanska huvudstaden.

– Jag lämnade klubben, men hjärtat var alltid kvar, säger han enligt AS.com.

Atlético de Madrid lånade in Diego Ribas inför säsongen 2011/12. Samma säsong vann man Europa League, och brassemittfältaren var en av lagets absoluta favoritspelare.

Velat ha tillbaka honom

Diego återvände sommaren 2012 till tyska Wolfsburg, men sedan dess har Atlético intensivt försökt få tillbaka honom. Efter ett och ett halvt år utan framgång på den fronten lyckades så Madrid-klubben värva in honom på sista dagen av januarifönstret.

I gårdagens toppmatch mot Real Sociedad gjorde Diego efterlängtad comeback, och det slutade i stor succé. Inte nog med att Atlético vann matchen och gick upp i ensam serieledning, Diego var också riktigt bra och fick avsluta målkalaset med att sätta 4-0.

– Jag har längtat länge efter den här stunden. Jag lämnade klubben 2012, men mitt hjärta har alltid varit kvar. Mina känslor för Atlético är speciella och jag är väldigt lycklig, säger han enligt AS.com.

Toppar ligan

Atlético leder nu La Liga tre poäng före Barcelona och Real Madrid, som båda tappade poäng i helgen.

– Vi måste vara fokuserade och tänka match för match. Vi har en trupp för att kunna utmana i alla turneringar, säger Diego.

På onsdag är det huvudstadsderby när Atlético och Real Madrid gör upp i det första av två möten i den spanska cupen.

ARTIKELN HANDLAR OM