Otamendi klar för Valencia – i sommar

Foto: Jamie Squire/Getty Images/AFP
FOTBOLL

Han var på tapeten under den sista dagen av transferfönstret, men då gick affären i stöpet. Nu offentliggör Valencia att man trots allt gjort klart med Nicolás Otamendi, 25, från Porto.

– Det är en världsspelare, säger Valencias sportchef Francisco Rufete enligt klubbens hemsida.

Det mycket som händer i Valencia i dessa tider. Under transferfönstrets sista dagar var man otroligt aktiva, och en av huvudprioriteringarna var att värva Nicolás Otamendi, 25, från Porto.

Det ryktades länge om att Valencia försökte låna in den argentinske mittförsvararen under våren, för att sedan köpa loss honom permanent i sommar. Men under transferfönstrets sista timmar gick affären i stöpet, samtidigt som Valencia värvade in Philippe Senderos gratis från Fulham.

Trodde affären var klar

Men det slutade inte där. För ett par dagar sedan kom uppgifter om att affären trots allt var i hamn. Det var i alla fall vad Porto trodde, då man inte registrerade Otamendi för spel i Europa League under våren.

Det verkar sannerligen varit bristande kommunikation mellan klubbarna, något som gjorde att Valencia-presidenten Amadeo Salvo reste till Porto i går för att reda ut alla detaljer. Det slutade med att båda klubbarna sent under kvällen offentliggjorde affären. Nicolás Otamendi är nu helt klar för Valencia, men kommer inte börja representera klubben förrän i juli.

– Efter att ha spelat för en prestigefylld klubb som Porto är det en ära att ta steget vidare till en historisk klubb som Valencia. Jag är väldigt nöjd, säger Otamendi enligt Valencias officiella hemsida.

Kostar 12 miljoner euro

25-åringen, som har varit en nyckelspelare i den portugisiska storklubben dit han kom från Vélez Sársfield 2010, skriver på för fem säsonger. Övergångssumman är 12 miljoner euro, något som kan höjas med ytterligare tre i form av bonusar.

– Vi är otroligt glada för värvningen av Otamendi. Han är i rätt ålder och redan en världsspelare. Han kommer bli en stor tillgång från och med nästa säsong, säger sportchefen Francisco Rufete.

ARTIKELN HANDLAR OM