”Har tröttnat på att spela fotboll”

Förre Barça-tränaren: Messi har förlorat sin passion

Foto: TT
Leo Messi.
FOTBOLL

Leo Messi har bara gjort ett mål på sina fem senaste matcher för Barcelona.

Nu ser Ángel Cappa, tidigare assisterande tränare i Barcelona, slutet på Messis framgångsera.

– Han har varit gift med fotbollen i 15 år och nu har han tröttnat, säger argentinaren till La Xarxa enligt goal.com.

Den 8 januari gjorde Leo Messi comeback efter skada med två mål direkt mot Getafe. Men sedan har målproduktionen ebbat ut.

”Spelar utan passion”

Sedan comeback-matchen har 26-åringen noterats för fem mål på åtta matcher, men bara ett på de fem senaste. I lördagens 2-3-förlust mot Valencia tyckte sig fotbollstränaren Ángel Cappa se att något har hänt.

– Du måste ha en oändlig passion för att spela fotboll, som Messi och stora spelare som Maradona hade liksom alla viktiga spelare i La Liga: Xavi, Iniesta och Busquets har. Du måste ha en enorm passion och energin som kommer från en total kärlek till sporten, säger argentinaren till La Xarxa enligt goal.com och fortsätter:

– I onsdags mot Sociedad deltog han lite mer än mot Valencia men jag kan inte förstå hur en spelare kan spela fotboll utan passion på det sättet. Speciellt Messi också för om du tittade på en match för tre-fyra år sedan så var han galen, den passion han hade då. Jag vet inte varför men det har upphört.

”Han har förlorat den”

Den 67-årige argentinaren, som var assisterande tränare i Barcelona på 1980-talet, är inte sen att hylla Messi men menar att superstjärnan förlorat sin kärlek till sporten.

– Den förälskelsen, den passionen som fick honom att söka boll till vänster, till höger, i mitten, utmana spelare, slå en, slå två... Jag ser att Messi har förlorat den. Han har en extraordinär kvalité och är en underbar spelare som kan göra otroliga saker men han har varit gift med fotbollen i 15 år och tröttnat.

ARTIKELN HANDLAR OM