Messis svar på att han tröttnat

Påstås ha fått nog av fotbollen

FOTBOLL

Barcelonas förre assisterande tränare Ángel Cappa påstår att Leo Messi har tröttnat på fotbollen.

I en intervju med BBC understryker nu 26-åringen sin passion.

– Jag vill fortsätta och vinna allt, säger Messi.

Sedan Leo Messis comeback efter skada har 26-åringen noterats för fem mål på åtta matcher, men bara ett på de fem senaste. I lördagens 2-3-förlust mot Valencia tyckte sig fotbollstränaren Ángel Cappa se att något har hänt.

”Messi har förlorat passionen”

– Den förälskelsen, den passionen som fick honom att söka boll till vänster, till höger, i mitten, utmana spelare, slå en, slå två... Jag ser att Messi har förlorat den. Han har en extraordinär kvalité och är en underbar spelare som kan göra otroliga saker men han har varit gift med fotbollen i 15 år och tröttnat, sa Cappa, som var assisterande tränare i Barcelona på 1980-talet, till La Xarxa.

Uttalandena fick stor spridning i spansk media och nu svarar Messi. I en intervju med BBC understryker superstjärnan att hans passion till fotbollen består.

”Har massor kvar att lära”

– Jag har fortfarande massor kvar att lära och förbätta. Jag hoppas kunna fortsätta prestera på den högsta nivån hela vägen fram till VM. Vi har mycket att spela för med Barça, med ett tufft möte i Champions League och en väldigt hård strid i La Liga och Copa del Rey, säger Messi.

Att Messi, som vunnit allt värt att vinna med Barcelona och utsetts till världens bäste spelare fyra gånger, skulle vara mätt tillbakavisar han också bestämt.

– Viljan att fortsätta vinna saker är min främsta motivation. Jag vill fortsätta och vinna allt.

– Jag hoppas att det här ska bli ett riktigt bra år, inte bara för mig utan för Barcelona och Argentina.

ARTIKELN HANDLAR OM