Barcelona lägger bud på supertalangen

Vill värva Alen Halilovic

FOTBOLL

Han uppgavs vara klar för Tottenham.

Nu kan supertalangen Alen Halilovic, 17, i stället hamna hos Barcelona.

– De vill verkligen att den här övergången blir verklighet, säger sportdirektören Zdravko Mamic till Jutarnji List enligt goal.com.

Foto: Srdjan Vrancic/CROPIX
16-årige Halilovic tackar Zlatan Ibrahimovic efter mötet i Champions League 2012.

I oktober 2012 blev Alen Halilovic den yngste spelaren någonsin i Champions League. Han fick hoppa in för Dinamo Zagreb i mötet med Paris Saint-Germain. Han smög fram till Zlatan Ibrahimovic och tackade för matchen, och den då 16-årige talangen såg ut som en bollkalle.

– Jag är den mest populära killen i skolan nu, sa Halilovic då.

”Tagit emot bud”

Det spekulerades i att han var klar för Tottenham i somras, men de uppgifterna dementerades.

Nu ser den 17-årige supertalangen i stället ut att kunna hamna i Spanien. Dinamo Zagrebs sportdirektör, Zdravko Mamic, har bekräftat att klubben har tagit emot bud.

– Vi har tagit emot ett bud från Barcelona, men det accepterades inte eftersom varken Dinamo eller Halilovics familj var nöjda med villkoren som Barcelona kom med, säger Dinamo Zagrebs direktör Zdravko Mamic till Jutarnji List enligt goal.com.

Vill att han stannar tre år till

Den spanska klubben ska ha erbjudit den kroatiska klubben runt 35 miljoner kronor. Mamic tror att Barcelona kommer att fortsätta komma med bud.

– Jag är säker på att vi inte har nått slutet i den här frågan, Barcelona vill verkligen att den här övergången blir verklighet, säger Mamic.

– Ärligt talat så vill jag att Halilovic stannar i Dinamo tre år till.

17-åringen, som har utsetts till världens mest lovande talang, jagas även av bland andra Milan och Arsenal.

ARTIKELN HANDLAR OM