Åtalas för skattebrott efter Neymaraffären

...Men bedyrar sin oskuld: ”Allt har gått rätt till”

Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Spansk domstol åtalar Barcelona för skattebedrägeri.

Det bekräftar en talesperson på torsdagen.

”Allt har gått rätt till”, säger klubben i ett uttalande.

Barcelonas värvning av brasilianska superstjärnan Neymar, 21, har medfört problem för den katalanska klubben utanför fotbollsplanen.

På torsdagen kom beskedet att Barça åtalas för skattebedrägeri.

– Domare Pablo Ruz har bestraffat Barcelona för överträdelser mot skaddemyndigheten relaterat till värvningen av den brasilianske spelaren, säger en talesperson för domstolen enligt brittiska The Guardian.

Samtidigt förnekar Barcelona alla anklagelser.

”Klubbens handlingar har hela tiden varit i linje med de existerande lagarna”, skriver klubben i ett uttalande och bekräftar också att de kommer att skicka försvarsåklagare till domstolen de kommande dagarna.

”Samtidigt kommer Barcelona att samarbeta med de rättsliga myndigheterna i denna process, precis som vi gjort tidigare i just det här fallet, och i andra liknande sammanhang”.

Bossen avgick

Det har varit ett stort hemlighetsmakeri kring övergångssumman för Neymar. Till en början uppgav spansk press att Barça bara betalat runt 450-500 miljoner kronor för spelaren och tv-programmet Punto Pelota uppgav också att hans pappa fått en ansenlig summa pengar för sonens övergång. Allt slutade med att Barcelona-bossen Sandro Rosell anklagades för ekonomisk förskingring och avgick.

”Nu får det vara nog”

Rosell ersattes med Josep Bartomeu som sagt att Neymar kostade Barça 770 miljoner kronor inklusive bonusar till spelaren själv och hans familj, och inte 510 miljoner som Barcelona först hävdade i ett uttalande.

Barca har vägrat visa upp dokument gällande övergången och hänvisat till att det är konfidentiellt material, men Bartomeu ska nu ha sagt att Neymars pappa nu gett dem tillåtelse. Samtidigt har Neymar själv gjort allt för att skydda sin pappa, vars namn dragits i smutsen i samband med övergången.

”Nu får det vara nog på allt skitsnack. Jag står bakom min pappa som tagit mig hit, och om han tjänar miljoner på affären, vad gör det?”, skrev Neymar på Instagram häromdagen.

ARTIKELN HANDLAR OM