Landslagsstjärnan häktad efter bråk med flickvännen

Släpptes tillsammans med flickvännen efter att åtal uteblivit

FOTBOLL

Det började som ett födelsedagsfirande – och slutade med en natt i häktet.

Schweiziske landslagsanfallaren Haris Seferovic hamnade i bråk med sin flickvän och båda greps av spansk polis.

Nu kan han straffas av klubben.

– Han är en bra pojke, han skulle aldrig slå en kvinna, säger Sociedad-spealarens pappa.

Haris Seferovic med flickvännen Almedina. Foto: Twitter.

Real Sociedads anfallare Haris Seferovic firade sin 22:a födelsedag i måndags tillsammans med flickvännen Almedina i San Sebastian. Kvällen slutade kaotiskt efter ett bråk på stan paret emellan. Båda greps och fick spendera resten av natten i häktet.

På morgonen ställdes de båda framför en spansk domare men båda släpptes då ingen av parterna villa väcka åtal enligt Marca.

Enligt Mundo Deportivo såg spansk polis Seferovic putta sin flickvän och ingrep därefter.

Gett sin version

Klubben ser allvarligt på Seferovic natt i häktet och enligt tidningen AS har den schweiziska landslagsanfallaren kommit nära att lämna klubben under de senaste dagarna. Den spanska klubben uppges dock ha beslutat att behålla sin spelare, men samtidigt kommit fram till att han kan straffas.

– Real Sociedad har öppnat ett intern utredning av Haris Seferovic för att reda ut vad som hände den där natten i San Sebastian. Real Sociedad är ledsna över att en våra spelare är inblandade i en sådan här incident, skriver klubben i ett uttalande.

Enligt Mundo Deportivo träffade Seferovic, tillsammans med sin agent Mela Kodro, klubbens president Jokin Aperribay för att ge sin version av händelsen.

Har bett om ursäkt till lagkamraterna

Seferovic uppges ha förklarat att bara var ett litet bråk där han ville gå hem medan Almedina ville stanna och sa till honom på skarpen.

Seferovics far, Papi, tar sin son i försvar.

– Han är en bra pojke, han skulle aldrig slå en kvinna. De hade bara en högljudd diskussion. Det var bara otur att två poliser fanns i närheten när händelsen misstolkades. Haris har lärt sig av händelsen och bad om ursäkt till laget för det, säger Papi till schweiziska Blick.

Seferovic var en nyckelspelare i det schweiziska landslag som stormade genom kvalet till sommarens fotbolls-VM och kommer att spela för Ottmar Hitzfields landslag i Brasilien.

ARTIKELN HANDLAR OM